Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO V New Yorku sa zrútil vrtuľník: Obeťou nešťastia je pilot helikoptéry

V centre New Yorku sa zrútil vrtuľník Zobraziť galériu (3)
V centre New Yorku sa zrútil vrtuľník (Zdroj: Twitter: @NYTimes)

NEW YORK - Život jedného človeka si vyžiadala v pondelok havária v newyorskej štvrti Manhattan, kde sa vrtuľník zrútil na strechu výškovej budovy pravdepodobne pri pokuse o pristátie. Nehodu neprežil pilot, informovali newyorskí hasiči. S odvolaním sa na miestnych hasičov, políciu a ďalšie zdroje to uviedli tlačové agentúry AFP a DPA.

Náraz vrtuľníka otriasol celou budovou a spôsobil požiar, ktorý sa však podarilo medzičasom uhasiť. Hlásenie o udalosti v strednej časti Manhattanu dostal aj americký prezident Donald Trump, ktorý podľa vyhlásenia Bieleho domu sleduje situáciu. Prezident ju označil za "veľkú tragédiu" a "veľmi smutnú udalosť".

Miestne médiá identifikovali pilota ako Tima McCormacka. Bol jedinou osobou na palube dvojmotorového stroja Agusta A109E, informovala Federálna správa letectva (FAA). V čase pondelkovej nehody bolo hmlisté a upršané počasie. Presná príčina nešťastia je predmetom vyšetrovania.

V centre New Yorku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: www.nytimes.com, New York Fire Department)

"Na základe predbežných informácií vrtuľník uskutočňoval vynútené či núdzové pristátie, alebo z nejakého dôvodu pristál na streche budovy. Ľudia, ktorí boli vnútri, hovorili, že cítili otrasy budovy," opísal situáciu Cuomo. V čase nárazu bolo v New Yorku nepriaznivé, daždivé počasie a vrcholy mrakodrapov boli zahalené oblakmi. Newyorský hasičský zbor vyzýval verejnosť, aby sa vyhýbala okoliu miesta havárie, kde zasahujú početné jednotky pohotovostných zložiek.

 

Viac o téme: PádVrtuľník New York
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu