Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Bhuttová nevylučuje vyjednávania s Mušarráfom

Bývalá pakistanská premiérka Bénazír Bhuttová
Bývalá pakistanská premiérka Bénazír Bhuttová (Zdroj: SITA)

KARÁČÍ - Bývalá pakistanská premiérka Bénazír Bhuttová v nedeľu povedala, že vyhlásenie výnimočného stavu v krajine povzbudí extrémistov, ale rokovania s prezidentom Parvízom Mušarráfom nevylúčila.

Bhuttová sa do Karáčí urýchlene vrátila z návštevy rodiny v Dubaji. Pred vyhlásením výnimočného stavu s Mušarráfom viedla rozhovory o deľbe moci pred parlamentnými voľbami naplánovanými na január. "Ľudia hovoria, že sme sa dohodli, ale v skutočnosti sme s generálom Mušarráfom rokovali o konaní slobodných, čestných a nestranných volieb," povedala Bhuttová pre britskú rozhlasovú a televíznu stanicu BBC.

Na otázku, či sa cíti oklamaná, odpovedala: "Mám pocit, že to bol plán na odpútanie pozornosti, ale stále je príliš skoro vyjadriť sa a všetko závisí od toho, či generál Mušarráf obnoví ihneď ústavu a zostaví nezávislú volebnú komisiu pre konanie čestných, slobodných a nestranných volieb."

Predtým sa Bhuttová vyjadrila, že výnimočný stav, ktorý Mušarráf vyhlásil, je stanným právom. "Toto nie je výnimočný stav, je to stanné právo a ľud Pakistanu proti tomu bude protestovať," povedala na tlačovej konferencii v sobotu v Karáčí. V nedeľu pre televíznu stanicu CNN Bhuttová povedala, že s Mušarráfom súhlasí s tým, že hrozba extrémizmu je veľká. "Úplne súhlasím s generálom Mušarráfom, že Pakistan je na pokraji destabilizácie. Súhlasím s diagnózou, ale nesúhlasím so spôsobom liečby.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu