Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Identifikovali ôsmu obeť potopenej lodi v Budapešti: Je ňou ďalší Kórejčan

Ôsmou identifikovanou obeťou potopenia lode na Dunaji je kórejský muž Zobraziť galériu (3)
Ôsmou identifikovanou obeťou potopenia lode na Dunaji je kórejský muž (Zdroj: TASR (AP Photo/Laszlo Balogh))

BUDAPEŠŤ - V pondelok identifikovanou ôsmou obeťou minulo-týždňovej havárie vyhliadkovej lode v Budapešti je kórejský muž. Uviedla to v utorok tlačová agentúra MTI, ktorá citovala vyjadrenie juhokórejského rezortu diplomacie.

Telo Kórejčana našla v prístave pri maďarskej obci Harta, približne 100 kilometrov južne od hlavného mesta, miestna obyvateľka. Identifikáciu vykonali spoločne maďarské a kórejské orgány. Na palube potopenej vyhliadkovej lode Hableány sa nachádzalo 33 kórejských turistov a dvaja maďarskí členovia posádky.

K vraku potopenej vyhliadkovej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Laszlo Balogh)

Ďalšie ľudské telo vyzdvihli juhokórejskí potápači v pondelok podvečer z miesta vraku lode. Podľa ministerstva zahraničných vecí v Soule je touto deviatou obeťou nešťastia kórejská žena. Maďarskí a kórejskí záchranári pokračujú v pátraní po zvyšných nezvestných. Okrem miesta nehody pod Margitiným mostom v Budapešti sa zameriavajú aj na úsek Dunaja južne od maďarskej metropoly.

Potopenie maďarskej vyhliadkovej lode
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Cestovné kancelárie v Južnej Kórei, ale aj v Číne postupne rušia objednávky na vyhliadkové plavby v Budapešti, uviedol denník Népszava. Po zrážke vyhliadkovej lode Hableány s výletnou loďou Viking Sygin, ku ktorej došlo minulú stredu, bolo nezvestných pôvodne 21 osôb. Zadržaný ukrajinský kapitán výletnej lode čaká na rozhodnutie odvolacieho súdu o jeho vzatí do vyšetrovacej väzby.

Viac o téme: LoďObetePotopenieBudapešť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu