Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Študentka (†25) našla návod, ako sa zabiť: FOTO Rodičia tvrdia, že stránka jej nedala šancu

Školáčka bola nájdená mŕtva. Spáchala samovraždu. Zobraziť galériu (5)
Školáčka bola nájdená mŕtva. Spáchala samovraždu. (Zdroj: FB/Jackie M. B.)

PENSYLVÁNIA - Jackie z americkej Pensylvánie našla svoju 25-ročnú dcéru Shaw mŕtvu v ich dome. Podľa jej slov ju k samovražde dohnalo fórum. Manželia Bieberovci vedeli, že ich dcéra trpí depresiami, netušili však, že na internete hľadala rady, ako sa zabiť.

Jackie našla bezduché telo svojej dcéry v spálni 22. mája v ich rodinnom dome v Pensylvánii. Študentka trpela depresiami a úzkosťami. Zabila sa návodom, ktorý našla na samovražednom webovom fóre. Jeho užívatelia ju dokonca podporovali, aby si siahla na život. „Trápili ju problémy. No pracovali sme na tom,“ zdôveril sa jej otec Chip.

Na snímkach zosnulá Shaw.
Zobraziť galériu (5)
Na snímkach zosnulá Shaw.  (Zdroj: FB/Jackie M. B.)

Namiesto toho, aby Shaw hľadala pomoc u odborníkov, chodila si po rady na internetovú stránku, ktorá, zdá sa, bola určená pre ľudí so samovražednými sklonmi. Našla na nej aj trojdňový návod, ako si vziať život. „Tá stránka jej nedala šancu,“ dodal skormútený otec.

Školáčka bola nájdená mŕtva.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Jackie M. B.)

Dievča si prostredníctvom fóra malo písať s niekoľkými osobami. „Nikto z nich jej ale nepovedal, že je aj iná cesta. Akoby to bol nejaký kult,“ doplnila ho Jackie. Bohužiaľ, Shaw sa riadila inštrukciami, ktoré si na webe prečítala. „Jednoducho si to vezmem. Som veľmi vystrašená,“ znie posledný komentár školáčky. „Dúfam, že nájdeš pokoj,“ reagoval jeden z užívateľov na jej slová.   

Školáčka bola nájdená mŕtva.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Jackie M. B.)


Čítajte aj: Kráska (†19) spáchala samovraždu: FOTO Podľa matky ju k tomu dohnal stres, bola svedkom masakru


Bol 22. máj, keď spala pridlho. Len čo jej mama vstúpila do izby, naskytol sa jej hrôzostrašný pohľad. Jej dcéra bola bledá, studená ako ľad. Jackie sa o webe dozvedela v čase, keď preberala Shawine veci.  

Školáčka bola nájdená mŕtva.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Jackie M. B.)

„Nie sme stránka, ktorá má niekoho podporovať v tom, aby spáchal samovraždu. Tvrdiť, že naša komunita podporuje ľudí, aby si vzali život, to nie je pravda. A hovoriť, že toto fórum zabíja svojich členov, je nezmysel,“ reagoval administrátor webu. Prípad prešetruje polícia.

Viac o téme: FórumSamovražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu