Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dráma v bazéne: VIDEO Dievčatko (3) sa zrazu začalo topiť, neuveríte, kto ho zachránil

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: YouTube/FN TechRoom)

GEORGIA - Pri hrách v bazéne naozaj nemôžu rodičia zo svojich ratolestí spustiť oči ani na sekundu. Bohužiaľ, niektorým tragickým situáciám sa dá len veľmi ťažko zabrániť. Tentokrát však dramatické chvíle mali šťastný koniec vďaka iba 10-ročnému dievčatku, ktoré si všimlo, že sa jeho malá sestrička topí a vytiahlo ju na breh. Kým neprišli na pomoc dospelí, dávala dieťaťu prvú pomoc.

Majiteľa prekvapila nečakaná návšteva: Keď zbadal, čo stvára v bazéne, natočil to na VIDEO

Video z bezpečnostnej kamery z 15. mája podľa WSB zachytáva, ako malá Kali Dallisová (3) skočí s plávacím kolesom do bazéna apartmánového komplexu Savoy v americkom meste Chamblee v štáte Georgia. Bohužiaľ sa prevráti tak nešťastne, že má hlavu pod vodou a nevie sa vynoriť nad hladinu. Jej telíčko čoskoro iba bezvládne pláva v bazéne.

Dráma v bazéne: VIDEO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/FN TechRoom)

Keď si to však z opačnej strany všimne jej 10-ročná sestra Jayla, okamžite uteká späť do vody, vytiahne dieťa na okraj a stláča mu hrudník. "Bola pre mňa veľmi ťažká, takže som ju musela uchopiť za vlasy, potom chytiť za rameno a vytiahnuť ju hore," uviedla malá hrdinka.

Dráma v bazéne: VIDEO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/FN TechRoom)

Svedok telefonicky privolal záchranárov, kým pribehol manažér uvedeného komplexu a dával Kali prvú pomoc. Ako zachytáva kamera umiestnená na tela policajta, seržanta Eda Lyonsa, po chvíli prišiel autom na miesto nešťastia aj on. Podľa jeho slov pri tom myslel na svoju vlastnú šesťročnú dcéru. 

Aj keď sa u Kali podarilo obnoviť životné funkcie, zostávala v kritickom stave. Matka, ktorá prišla za svojou dcérkou do nemocnice, ju našla napojenú na pľúcnu ventiláciu. Lekári jej oznámili smutnú správu. Nevedia, či prežije. Našťastie po dvoch týždňoch sa jej stav výrazne zlepšil a vyzerá to tak, že bude všetko v poriadku. Odborníci predpokladajú, že sa plne uzdraví.

"Je to úžasné. Je to zázrak. Nespúšťajte z nich oči. Všetky pomôcky na plávanie nie sú bezpečné. Dávajte pozor a dozerajte na svoje deti," povedala zdrvená matka, ktorá má už teraz dôvod na úsmev. V čase incidentu sa o deti starala ich teta, ktorá teraz trpí výčitkami svedomia.

Viac o téme: BazénZáchranaDievčatkoPrvá pomocTopenie sa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu