Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO, ktoré sa stalo hitom: Kým matka varila, tínedžer zázračne zachránil život jej dvojročnej dcérke

Mladíkovi sa podaril husársky kúsok. Zobraziť galériu (3)
Mladíkovi sa podaril husársky kúsok. (Zdroj: YouTube/VOA News)

ISTANBUL - Sedemnásťročný Alžírčan sa v Turecku stal hrdinom potom, čo chytil dvojročnú Sýrčanku, ktorá pri maminej nepozornosti vypadla z okna na druhom poschodí bytového domu. Informoval o tom turecký denník Daily Sabah.

Dráma v bazéne: VIDEO Dievčatko (3) sa zrazu začalo topiť, neuveríte, kto ho zachránil

Incident sa stal minulý týždeň vo štvrtok v istanbulskej štvrti Fatih, kde žije početná arabská komunita. Malá Dauha Muhammadová vypadla z okna na druhom poschodí, keď jej matka Lajla varila.

VIDEO, ktoré sa stalo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/VOA News)

Mladý Alžírčan Fauzí Zabaat, ktorý pracuje v obchodíku na rovnakej ulici, zazrel, že dievčatko spadne, a pribehol na pomoc. Podarilo sa mu ho chytiť tesne predtým, než by dopadlo na chodník, čím mu pravdepodobne zachránil život.

Incident zachytila ​​bezpečnostná kamera priľahlého obchodu a video sa tak stalo hitom sociálnych sietí. Otec Júsif na miesto pribehol krátko po incidente a Fauzímu dal za záchranu dcéry 200 tureckých lír (cca 30 eur).

Dievčatko síce vyviazlo bez zranení, ale bolo viditeľne otrasené. Tínedžer pôsobil skromne, keď s ním v stredu robila rozhovor turecká tlačová agentúra Dogan, ktorá zverejnila aj zábery zo záchrany. "Práve som išiel po ulici a zbadal som malé dievčatko v okne. Padalo a vďakabohu, chytil som ho skôr, ako narazilo na zem," citovala vo štvrtok jeho slová agentúra AFP.

Viac o téme: DieťaZáchranaTureckoAlžírčan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu