Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Iba 15-ročná mučila a vraždila: Z jej slov sa vám zježia aj chlpy na chlpoch, ona sa pri tom chichotala

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Police Ipswich)

LONDÝN - Až rozum zastáva. Mala len pätnásť, keď mimoriadne sadisticky umučila nevinnú ženu. Skákala po svojom zbitom bezvládnom otcovi, potom ho udusila. “Na jeho tele nájdete odtlačky mojich topánok,” zvrátene sa chválila policajtom. Stala sa tým najmladšou britskou vrahyňou, a to dvojnásobnou.

Lorraine Thorpeová mala len 15 rokov, keď v Ipswichi spáchala brutálnu dvojnásobnú vraždu spolu so svojím 41-ročným priateľom Paulom Clarkom. Keď vypovedala na súde, ako brutálne stĺkla svojho 43-ročného otca Desmonda, ako po ňom skákala a nakoniec ho udusila vankúšom, po celý čas sa smiala. Chichúňala sa, aj keď popisovala umučenie Rosalyn Huntovej, bývalej partnerky svojho komplica.

Dokumentárne video rekonštruujúce prípad ukazuje, ako sa chválila policajtom, že nájdu stopy jej topánok na tvári jej otca. Policajti počas celého vyšetrovania verili, že mladučká Lorraine Thorpeová sa nemohla zúčastniť na žiadnom z týchto hrozných skutkov práve pre stupeň použitého násilia. Ale ako prenikali hlbšie do podstaty skutkov, bolo im jasné, že Lorraine o nich nielenže vedela, ale sa aj do nich najaktívnejšie zapájala.

Konzultujúca forenzná psychologička dr. Keri Nixonová v dokumente vypovedá o úrovni krutosti, ktorú Lorraine použila pri týraní Rosalyn Huntovej. „Nikdy som nevidela takúto úroveň násilia, takéto druhy zranení, ktoré spôsobilo 15-ročné dievča. Zvyčajne sa dievčatá na násilí čiastočne zúčastnia. Ale aby sa aktívne podieľali na takomto mučení, je neuveriteľné a zriedkavé." Pár mučil Rosalyn dva dni.

Strúhali jej kožu strúhadlom na syr a potom jej vtierali soľ do rán, aby sa uistili, že trpí čo najviac. Zvrátená tínedžerka používala doráňanú Rosalyn ako boxovacie vrece, dupala po nej a zlomila jej deväť rebier, pálila jej vlasy a bičovala ju vôdzkou na psa. Rosalyn neskôr v agónii zomrela, ale to desivé vraždenie sa ešte neskončilo.

Rosalyn Huntová
Zobraziť galériu (3)
Rosalyn Huntová  (Zdroj: Police Ipswich)

Sadistický pár navštívil 10. augusta 2009 chronického alkoholika Desmonda, ktorý zrejme o všetkom vedel. Keď sa vyhrážal, že pôjde na políciu a udá ich pre vraždu Rosalyn, jeho dcéra ho najskôr surovo zbila a potom mu na tvár tisla vankúš tak dlho, až ho zadusila. Ani po zatknutí Lorraine neprejavila žiadne výčitky svedomia a nekontrolovateľne sa chichotala počas celého súdneho procesu. Rosalynin brat Adrian Provins bol znechutený, lebo Lorraine vraj brala dvojnásobnú vraždu ako ohromný vtip. “Chichotala sa a nikto ju nenapomenul. Bol som znechutený, najradšej by som vyskočil a odtrhol jej hlavu.”

Lorraine vyrastala uprostred násilia a alkoholizmu. Jej rodičia sa rozišli, keď mala 12 rokov a potom sa so svojím otcom alkoholikom sťahovala z jedného špinavého bytu do druhého, aby sa vyhla sociálke. Clarke, hlavná postava medzi pijanmi, mal vzťah s Rosalyn, ale rozišli sa. Po spomínanom mučení ju brutálne zabil, poštval na ňu psa. V roku 2010 bol odsúdený na minimálne 27 rokov, ale po štyroch rokoch ho našli mŕtveho v jeho cele vo väzení Whitemoor. Thorpeová sa stala najmladšou ženskou dvojnásobnou vrahyňou a po súdnom procese ju odsúdili minimálne na 14 rokov, čo znamená, že bude mať nárok na prepustenie, keď dosiahne vek 29 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu