Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dráma na palube: FOTO Pilota pred odletom zatkli policajti, ohavné zistenie, cestujúci len pozerali

Christian Richard Martin. Zobraziť galériu (2)
Christian Richard Martin. (Zdroj: youtube/Global NEws)

LOUISVILLE - Pilot americkej leteckej spoločnosti PSA Airlines na pravidelnej linke Louisville, Spojené štáty - Charlotte, Spojené štáty, bol v sobotu ráno pred odletom zatknutý na palube stroja a obžalovaný z trojnásobnej vraždy. Tie mal spáchať v novembri 2015.

Pilot Christian Richard Martin (51) bol v sobotu ráno zatknutý na medzinárodnom letisku v Louisville. Obvinený zo zabitia Calvina a Pamely Phillipsovcov a ich suseda Edwarda Dansereaua predstúpil pred súd. Prokurátor ho obžaloval, no stíhaný bude na slobode. 

„Bolo to ako niečo, čo by ste videli len vo filme,“ povedal jeden z pasažierov. „Bolo to veľmi napäté. Dalo by sa povedať, že posádka vedela, že sa niečo deje,“ opísal žena, ktorá sa nachádzala na palube lietadla, keď v putách odviedli jeho pilota. Keď sa dozvedeli, o čo ide, boli nepríjemne šokovaní. Stroj nakoniec vzlietol s trojhodinovým oneskorením.


Čítajte aj: Letuška Tatiana vykopla dvere, ľudí vyhadzovala z horiaceho pekla: FOTO Zachránila desiatky životov


Calvin Phillips bol nájdený zastrelený v jeho dome v kentuckom meste Pembroke. Telá ostatných dvoch osôb boli objavené v neďalekom kukuričnom poli v zhorenom aute.

Martin okrem obvinenia z trojnásobnej vraždy čelí aj obvineniu z vlámania sa a z manipulácie s dôkazmi.

Na snímke Christian Richard Martin.
Zobraziť galériu (2)
Na snímke Christian Richard Martin.  (Zdroj: youtube/Global NEws)

Dotknutá letecká spoločnosť uviedla, že obžalovaný pilot bol od začiatku roka 2018 prvým dôstojníkom lietadla typu Bombardier CRJ pre pobočku PSA Airlines. Dodala, že bol podrobený opakovanej previerke a previerke trestnej minulosti. „Máme záväzok zabezpečovať ochranu našich zákazníkov a členov tímu,“ napísala spoločnosť vo svojom vyhlásení. „Budeme poskytovať akúkoľvek pomoc pri vyšetrovaní a pri vynucovaní práva,“ dodala.

Viac o téme: LietadloVraždaPilot
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu