Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Besnenie počas omše: Ozbrojenci zaútočili na kostol, zabili kňaza a piatich ďalších ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter/State of Press)

OUAGADOUGOU - Kňaza a piatich ďalších ľudí zastrelili neznámi ozbrojenci v nedeľu počas omše v katolíckom kostole v meste Dablo v severnej časti afrického štátu Burkina Faso. S odvolaním sa na miestne bezpečnostné zložky a predstaviteľov o tom informovala agentúra AFP.

Francúzi pri operácii v Afrike vyslobodili štyroch rukojemníkov: Dvaja vojaci zaplatili životom

"Okolo 9.00 h (11.00 h SELČ), počas zhromaždenia, ozbrojenci vtrhli do katolíckeho kostola a začali strieľať," povedal pre AFP starosta mesta Dablo Ousmane Zongo. Podobný incident sa na severe krajiny stal aj koncom apríla. Ozbrojenci zaútočili na protestantský kostol v malom meste Silgadji, pričom zabili štyroch členov kongregácie a pastora.

Násilie na severe Burkiny Faso sa začalo ešte v roku 2015, odkedy sa rozšírilo aj na východ, do blízkosti hraníc s Togom a Beninom. Burkinská vláda vyhlásila koncom uplynulého roka výnimočný stav v siedmich z 13 samosprávnych oblastí krajiny po tom, ako pri útoku blízko hranice s Mali zahynulo desať žandárov. Útoky predtým trikrát otriasli aj hlavným mestom Ouagadougou, kde prišlo o život celkove 60 ľudí.

Viac o téme: Kostolútok Burkina Faso
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu