Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Rukojemnícka dráma ako z akčného filmu: Mladík (17) stratil všetky zábrany, polícia na nohách

Ozbrojený muž zadržiava v obchode v Toulouse rukojemníkov
Ozbrojený muž zadržiava v obchode v Toulouse rukojemníkov (Zdroj: Twitter/ITV News)

TOULOUSE - Na slobode sú už všetky osoby, ktoré ako rukojemníkov v utorok popoludní v jednom z obchodov na predmestí mesta Toulouse v kraji Haute-Garonne na juhu Francúzska zadržiaval 17-ročný mladík. Informoval o tom spravodajský portál RTL.

Do obchodu so zmiešaným tovarom na predmestí Blagnac, kde k rukojemníckej dráme došlo, vyrazilo špeciálne policajné komando. Večer tam očakávajú aj ministra vnútra Christopha Castanera. 

Strelnou zbraňou ozbrojený mladík vošiel do obchodu okolo 16.20 h a on sám zatelefonoval na políciu, aby oznámil, že tam zadržiava päť ľudí. RTL spresnila, že ide výlučne o ženy. Neskôr večer portál RTL informoval, že jednu z rukojemníčok muž krátko pred 20.00 h SELČ prepustil na slobodu. O pol hodiny neskôr prepustil aj zvyšné tri osoby. Portál France Info spresnil, že mladík naďalej zostáva v obchode, ktorý obsadil.

 V čase, keď polícia dorazila na miesto činu, mal mladík na hlave motocyklovú prilbu. Predtým, ako stiahol roletu na výklade obchodu, vystrelil do vzduchu. Podľa miestnej televízie France 3 chce ozbrojený muž v obchode hovoriť s vyjednávačom. Do Blagnacu bola povolaná elitná policajná jednotka, ako aj posila zo základne Bievres v kraji Essonne, ktorá sa na miesto zásahu prepravovala vrtuľníkom. Polícia požiadala obyvateľov Blagnacu, aby nevychádzali.

Podľa portálu LCI muž nevzniesol žiadne požiadavky, ale tvrdil, že patrí k "milíciám žltých viest". Žlté vesty sú hnutím, ktoré od vlaňajšieho 17. novembra vo Francúzsku protestuje proti reformným zámerom vlády prezidenta Emmanuela Macrona. Agentúra AFP informovala, že mladík je obyvateľom Blagnacu a už v minulosti mal problémy so zákonom. AFP dodala, že 15. februára bol zadržaný ako jeden z účastníkov protivládnych protestov žltých viest.

Viac o téme: RukojemníciFrancúzskoToulouse
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu