Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Samovražedný atentátnik v Iraku usmrtil 27 policajtov

(Zdroj: TASR)

BAGDAD - Pri pondelňajšom samovražednom útoku v Iraku, pri ktorom sa útočník na bicykli odpálil medzi budúcimi policajtmi čakajúcimi pred výcvikovým táborom v Bakúbe, zahynulo najmenej 27 ľudí a 20 utrpelo zranenia.

Informovali o tom nemocničné zdroje a polícia, podľa ktorej útok vykazoval črty teroristickej organizácie al-Kájda v Iraku, ktorej členovia sa opakovane zameriavajú na políciu a brancov, aby tak odradili Iračanov od vstupu do vznikajúcich bezpečnostných síl. Podľa lekára zo všeobecnej nemocnice v Bakúbe väčšinu obetí zasiahli železné guľôčky naplnené výbušninou určené na dosiahnutie čo najväčšieho počtu obetí.

Ako Muhammad al-Kirráví dodal, v nemocnici nemajú potrebné vybavenie na záchranu zranených. "Siedmi zo zranených sú v kritickom stave a majú len malú nádej na prežitie," povedal. Bakúba, ktorá sa nachádza 60 kilometrov severovýchodne od hlavného mesta Bagdad, je metropolou provincie Dijalá, kde sa stovky sunnitských arabských kmeňových vodcov a povstalcov pripojili k americkým a irackým silám v boji proti al-Kájde.

Ranný pondelkový útok bol posledným zo série zásahov proti protiteroristickému hnutiu v oblasti. V nedeľu v Bagdade uniesli desiatich šejkov z Dijaly, siedmich sunnitov a troch šiitov, ktorí sa vracali zo stretnutia s vládnymi predstaviteľmi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu