Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

USA nemení postoj na situáciu s Mexikom: Trump posiela na hranice ďalšie posily

Americký vojak na hraniciach s Mexikom
Americký vojak na hraniciach s Mexikom (Zdroj: Twitter.com/DNN World News ‏)

WASHINGTON - Americké ministerstvo obrany (Pentagón) pravdepodobne vyšle na hranice medzi Spojenými štátmi a Mexikom ďalších približne 300 príslušníkov svojich ozbrojených síl, ktorí by pri plnení svojej úlohy mohli prichádzať do priameho kontaktu s migrantmi. Informovala o tom v piatok agentúra AP s odvolaním sa na amerických predstaviteľov.

Charles Summers, hovorca amerického ministra obrany Patricka Shanahana, uviedol, že Shanahan by mal schváliť príslušný návrh, ktorý vznikol v reakcii na výzvu ministerstva vnútornej bezpečnosti USA na ďalšiu vojenskú pomoc. 

Summer spresnil, že príslušný návrh by zahŕňal "úpravu" súčasnej politiky zameranej na vyvarovania sa priameho kontaktu s migrantmi na hranici s Mexikom. Kontakt by však bol potrebný na plnenie úloh, ako je poskytovanie stravy, právna pomoc a preprava zadržaných migrantov. 

K americko-mexickej hranici vyslal Pentagón už približne 2900 vojakov v aktívnej službe. Na hranici tiež pôsobí aj zhruba 2000 príslušníkov Národnej gardy. Vojaci majú plniť širokú škálu úloh, nemajú sa však dostávať do priameho kontaktu s migrantmi snažiacimi sa prekročiť hranicu s Mexikom. O príslušnom návrhu ako prvý informoval denník The Washington Post.

Viac o téme: HraniceVojaciUSADonald TrumpMexiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu