Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nálety na jemenské mesto Sáná: Peklo na zemi, konflikt si vyžiadal už vyše 10-tisíc obetí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: sita/AP Photo/Hani Mohammed)

SÁNÁ - Najmenej 11 obetí na životoch si vyžiadali nedeľňajšie nálety koalície vedenej Saudskou Arábiou na jemenské hlavné mesto Saná. So odvolaním sa na informácie ministerstva zdravotníctva povstaleckých húsíov o tom píše agentúra DPA.

Hovorca povstalcov Júsuf Hadrí v tejto súvislosti spresnil, že pri útoku, ktorý zasiahol obytné domy a budovu školy, zahynuli najmä študenti.    Hadrí ďalej dodal, že najmenej 39 ďalších osôb bolo počas náletov zranených. 

Občianska vojna v Jemene sa začala v roku 2014, keď šiitskí povstalci známi ako húsíovia dobyli hlavné mesto Saná. V marci 2015 sa do vojny zapojila medzinárodná koalícia vedená Saudskou Arábiou, ktorá bojuje za to, aby sa legitímna jemenská vláda opäť dostala k moci.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) odhaduje, že ozbrojený konflikt v Jemene - jednej z najchudobnejších krajín sveta - si vyžiadal životy približne 10.000 ľudí a uviedol obyvateľstvo na pokraj hladomoru. Ľudskoprávne organizácie varujú, že toto číslo môže byť omnoho vyššie.

Viac o téme: NáletyJemenSaudská ArábiaSáná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu