Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Karma je zdarma: Taliansky vodca antiočkovacej kampane Massimiliano Fedriga dostal ovčie kiahne!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter)

RÍM – Taliansky politik Massimiliano Fedriga, prezident regiónu Friuli-Venezia Giulia a člen pravicovej strany Ligy severných štátov, ktorý je vedúcou postavou antiočkovacej kampane v krajine, sa nakazil ovčími kiahňami a musel byť hospitalizovaný. Chorobu priznal na Twitteri.


Len nedávno pritom uvádzal argumenty proti talianskemu medicínskemu dekrétu z roku 2017, podľa ktorého má byť očkovanie pre deti pred vstupom do školy povinné. Ako uvádza britský denník Daily Mail i španielska La Vanguardia, v tom čase povedal, že jeho vlastné deti sú zaočkované, ale nesúhlasí s tým, aby bolo očkovanie povinné a rodičia prinútení dať svoje deti zaočkovať.

Jedno pichnutie môže zachrániť život.
Zobraziť galériu (2)
Jedno pichnutie môže zachrániť život.  (Zdroj: pixabay.com)
Fedriga po štyroch dňoch v nemocnici napísal na sociálnej sieti: „Som v poriadku, som doma v rekonvalescencii a ďakujem všetkým.“ Prominentný mikrobiológ Roberto Burioni sa podelil o novinky o ovčích kiahňach pána Fedrigu na Twitteri a povedal, že to pomohlo znovu dostať na pretras tému očkovania u dospelých. „[Pán Fedriga], podobne ako mnohí dospelí, nebol očkovaný ... Keby bol očkovaný ako dospelý, bol by úplne zdravý.“ Roberto Burioni dúfa, že po tomto prípade tému očkovania dospelí prehodnotia. Ovčie kiahne totiž môžu byť pre dospelého človeka aj smrteľné.

 

Viac o téme: OčkovanieOvčie kiahneFedriga
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu