Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pápež František vydražil svoje Lamborghini VIDEO: Prezradil, kam pôjde celý výťažok z aukcie

Pápež František vydražil svoj automobil značky Lamborghini. Zobraziť galériu (2)
Pápež František vydražil svoj automobil značky Lamborghini. (Zdroj: TASR/AP)

MONTE CARLO – Pápež František predal svoj luxusný biely športiak Lamborghini Huracán, ktorý dostal do daru vlani od talianskej automobilky. V sobotu 12. mája sa v Monte Carle vydražil za 715-tisíc eur. Hlava katolíckej cirkvi dá celý výťažok z aukcie do charitatívnych organizácií.

Minulotýždňová dražba bola mimoriadne úspešná. Pápež František vydražil svoj biely model vozidla Lamborghini Huracán, ktorý minulý rok v novembri posvätil. Na kapotu sa dokonca vlastnoručne podpísal.

Pápežov automobil sa vydražil za dvojnásobok

Trhová cena tohto modelu sa podľa katalógu pohybuje medzi 225.000 až 350.000 eur. Dražbu v Monackom kniežactve s ponukou 715-tisíc eur nakoniec vyhrala aukčná spoločnosť, ktorá sa špecializuje na predaj zberateľských kúskov. Identitu spoločnosti však aukčná sieň nezverejnila. Lamborghini v pápežských farbách bielej a zlatej na aukcii ponúkala britská aukčná spoločnosť Sotheby’s.

Pápež František dostal automobil značky Lamborghini, ktorý mu daroval luxusný výrobca športových automobilov vo Vatikáne 15. novembra 2017.
Zobraziť galériu (2)
Pápež František dostal automobil značky Lamborghini, ktorý mu daroval luxusný výrobca športových automobilov vo Vatikáne 15. novembra 2017.  (Zdroj: TASR/AP)

Výťažok z celej dražby pôjde na charitatívne účely

Štedrý zisk si pápež nenechá. Čiastka bude použitá na rôzne charitatívne projekty, medzi ktorými bude aj podpora iniciatívy, ktorá sa zameriava na rekonštrukciu domov a náboženských budov po útokoch Islamského štátu v irackom Ninive.

Pápež František vydražil svoj
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP)

Pápež je na podobné dary zvyknutý. V minulosti dostal motocykel značky Harley-Davidson. Celý zisk takisto putoval na charitatívne účely.

Viac o téme: PápežAutoAukcia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu