Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Napätie sa stále nepodarilo zmierniť: Pakistan vyslal voči Indii dôrazné varovanie

Medzi oboma krajinami vládne napätá atmosféra
Medzi oboma krajinami vládne napätá atmosféra (Zdroj: SITA/AP Photo/Mukhtar Khan)

ISLAMABAD - Pakistanské námorníctvo tvrdí, že spozorovalo indickú ponorku, ktorá sa blížila k teritoriálnym vodám Pakistanu v Arabskom mori. Ponorka bola varovaná, aby sa nepokúšala do nich preniknúť, informovala v utorok agentúra AP.

K incidentu došlo v pondelok. Po varovaní sa indická ponorka od pakistanských vôd vzdialila.  Pakistanské vojenské námorníctvo v utorok uviedlo, že jeho lode na indickú ponorku počas incidentu nemierili.

Zdôvodnilo to tým, že Islamabad sa snaží viesť mierovú politiku, na základe ktorej chce znížiť napätie vo vzťahu s Naí Dillí. Napätie medzi oboma susednými juhoázijskými krajinami eskalovalo, odkedy indické lietadlá minulý týždeň v utorok vykonali cezhraničný nálet v Pakistane.

Podľa Naí Dillí išlo o "preventívny" úder proti militantom obviňovaných zo samovražedného útoku, pri ktorom 14. februára v indickom Kašmíre zahynulo 40 príslušníkov indickej polovojenskej polície.Pakistan v rámci odvety zostrelil v stredu indickú stíhačku a zajal jej pilota, ktorého v piatok odovzdali späť Indii.

Viac o téme: PonorkaIndiaPakistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu