Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Rusko to vidí jasne: Summit Trumpa s Kimom dopadol zle, lebo nechceli pristúpiť na kompromis

Kim Čong-un a Donald Trump
Kim Čong-un a Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

MOSKVA - Zdá sa, že summit amerického prezidenta Donalda Trumpa so severokórejským vodcom Kim Čong-unom vo vietnamskom Hanoji dopadol zle, pretože obe strany neprejavili ochotu ku kompromisu a urobeniu ústupkov. Uviedol to hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Novinárom povedal, že Moskvu povzbudil fakt, že rokovania nestroskotali úplne. Podľa neho však chýbali "krôčiky" a flexibilita, ktoré by pomohli dosiahnuť nejaký pokrok. Severokórejský jadrový program je komplikovaná záležitosť, ktorú je "nemožné vyriešiť na jeden pokus", dodal Peskov podľa agentúry AP.

Trump na tlačovej konferencii v Hanoji vyhlásil, že problémovým bodom na dvojdňovom summite s Kimom boli americké sankcie. Severná Kórea podľa šéfa Bieleho domu požadovala, aby zrušil všetky sankcie voči tejto krajine výmenou za čiastočnú denuklearizáciu, ale nebol to ochotný urobiť. "Niekedy musíte odísť," povedal o predčasnom ukončení summitu s Kimom, ktorý ho však ubezpečil, že Severná Kórea naďalej nebude vykonávať jadrové a raketové testy.

Viac o téme: SummitRuskoDonald TrumpKim Čong-unDmitrij Peskov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu