Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slovenku brali manželia ako vlastnú: FOTO Tá ich so svojím mužom brutálne zavraždila, zvrat v prípade

Manželia zo Slovenska zavraždili starší pár v Česku. Zobraziť galériu (5)
Manželia zo Slovenska zavraždili starší pár v Česku. (Zdroj: Reprofoto/TnNova, Polícia ČR,)

PÍSEK – Tragická vražda manželov (†55 a †60) v ich mobilnom domčeku, v ktorom s nimi bývala aj mladá Slovenka, otriasla i našou republikou. Podľa polície ju totiž spáchala práve ona so svojím mužom, taktiež Slovákom. K otrasnému činu ich dohnali peniaze.

Muž (33) s jeho o päť rokov mladšou manželkou, obaja slovenskej národnosti, vlani v januári brutálne zavraždili starší manželský pár z českej obce Záhoří (okres Písek). O prípade sme vás prvýkrát informovali v tomto článku.

Na snímke sú obžalovaní manželia zo Slovenska.
Zobraziť galériu (5)
Na snímke sú obžalovaní manželia zo Slovenska.  (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

Televízia Nova v stredu priniesla informáciu, že motívom dvojnásobnej vraždy boli podľa polície peniaze. Malo ísť o sumu 400-tisíc českých korún, čo je cca 15,5 tisíca eur. Kriminalisti prípad uzavreli a podali návrh na obžalobu.

Na snímke je mobilný dom, v ktorom sa dvojnásobná vražda stala.
Zobraziť galériu (5)
Na snímke je mobilný dom, v ktorom sa dvojnásobná vražda stala.  (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

Orgány činné v trestnom konaní zistili, že z dvojice obžalovaných si so staršou ženou rozumela 28-ročná Slovenka, ktorá mala pre nebohú ženu pracovať, dokonca u manželov aj bývať.

Otrasný čin sa stal počas minuloročného prvého januárového víkendu v mobilnom domčeku neďaleko Dobešic v okrese Písek. „Odniesli si trezor. Príbuzní nevedeli, koľko presne sa v ňom nachádza, takže odhadujeme čiastku 400-tisíc. Pre ten trezor išli do druhého bytu,“ spresnila policajná vyšetrovateľka Renata Miková.    

Zavraždenú dvojicu našli v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: reprofoto/idnes.cz)


Brutálna VRAŽDA rukami Slovákov: Po ohavnom čine utiekli na požičanom aute do Rumunska


Dosiaľ však nie je jasné, prečo len neukradli kľúče od druhého bytu bez toho, aby manželov dobodali niekoľkými kuchynskými nožmi.

„V priebehu vyšetrovania sa jeden z obvinených k veci čiastočne vyjadril. Druhý nevypovedal,“ uviedla vyšetrovateľka s tým, že z dvojice mal trestnú minulosť iba muž. Výpovede sa podľa jej slov zdržala žena.

Manželia zo Slovenska zavraždili
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto/TnNova)

S odcudzenými peniazmi a s požičaným autom sa potom vybrali do Moldavska. Zadržať sa ich podarilo vďaka záznamu z autokamery, ktorý polícii poskytol jeden zo svedkov. „Dostali sme sa tak k vozidlu, ktoré páchatelia použili k príjazdu na miesto činu a následnému úteku z miesta činu. Bola to pre nás zásadná informácia,“ povedal policajný hovorca Jiří Matzner.

Dvojica si tak počká na súd vo väzení. Za brutálnu dvojnásobnú vraždu obom hrozí výnimočný trest.

Viac o téme: ManželiaVražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu