Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mimoriadna situácia v Nemecku: Diaľnica sa zmenila na peklo, žena (†54) zomrela v kolóne

Dopravné kolóny v Nemecku Zobraziť galériu (3)
Dopravné kolóny v Nemecku (Zdroj: SITA/AP/Matthias Schrader)

MNÍCHOV - Stovky vodičov museli stráviť noc na štvrtok na diaľnici na juhu Nemecka, kde so svojimi vozidlami uviazli v snehu. Situáciu na diaľnici A8 podľa polície skomplikovali nákladné autá, ktoré zablokovali dopravu na úseku dlhom 35 kilometrov. Polícia, záchranári a dobrovoľníci rozdávali uviaznutým ľuďom prikrývky a jedlo. V jednom z vozidiel našli telo 54-ročnej ženy, ktorá nejavila známky života. Príčina jej smrti sa vyšetruje.

Podľa portálu denníka Die Welt problémy so snehom postihli spolkové krajiny Bavorsko, Sasko a aj susedné Rakúsko, kde lavína usmrtila v stredu 16-ročného chlapca. Hovorca polície v meste Chemnitz v spolkovej krajine Sasko oznámil, že na ceste I. triedy medzi Chemnitzom a Marienbergom uviazlo najmenej 166 nákladných vozidiel.

Nemecká zima
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Tobias hase)

Železničná doprava na juhu Nemecka bola narušená aj v dôsledku spadnutých stromov. Meteorológovia predpovedajú nepretržité sneženie až do polovice budúceho týždňa. Úrady varovali aj pred zvýšeným rizikom vzniku lavín a v oblasti uzavreli väčšinu škôl.

Nemecká zima
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Tobias hase)

Viac o téme: DopravaSnehDiaľnicaNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu