Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Český chlapec (14) to prepískol s alkoholom: Opil sa do nemoty, neuveriteľná výška promile

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BLANSKO - So štyrmi promile alkoholu oslávil príchod nového roka mladík z moravskej oblasti Blanensko. Má pritom iba 14 rokov. Alkohol jemu a kamarátom kúpil bezdomovec. O prípade napísal český spravodajský portál Novinky.cz s odvolaním sa na stredajšie oznámenie polície.

Trojica chlapcov sa na Silvestra rozhodla oslavovať s alkoholom, ale nepodarilo sa im k nemu dostať. Jednému z nich napadlo, aby požiadali o pomoc miestneho bezdomovca, ktorý je známy "láskou" k alkoholu. Zaobstaral im fľašu vodky a rumu.

Popíjať ho začali popoludní u jedného z chlapcov. Jeden z trojice sa však "opil do nemoty" a záchranári ho v tomto stave úplnej nevládnosti museli previezť do nemocnice, oznámila hovorkyňa polície Lenka Koryťáková.

Pri dychovej skúške mu namerali 3,9 promile alkoholu. Polícia vyšetruje prípad ako trestný čin podania alkoholu dieťaťu a oznámila to aj odboru právnej ochrany detí. Policajná hovorkyňa podľa portálu Novinky.cz apelovala na mladých ľudí, aby si uvedomili, že pitie alkoholu naozaj negatívne ovplyvňuje ich zdravie.

 

Viac o téme: AlkoholChlapecPitieSilvester
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu