Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nelegálne vypálený alkohol zabíjal v Indii: Na otravu zomrelo už minimálne 60 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: androidportal.zoznam.sk)

BALPUR - Až dvojnásobne stúpol od piatka v severnej Indii počet obetí nelegálne vyrobeného alkoholu. Úrady začali rozsiahle vyšetrovanie, v dôsledku ktorého bolo prepustených zo služby niekoľko policajtov a úradu zbavených mnoho oficiálnych činiteľov, píše agentúra DPA.

Po požití jedovatého alkoholu, ktorý bol pravdepodobne zmiešaný s metanolom, zomrelo dovedna najmenej 57 ľudí. V piatok hlásili 28 mŕtvych. Obeťami sa stali dedinčania z navzájom susediacich okresov v zväzových štátoch Uttarpradéš a Uttarákhand, ktorí toxický alkohol popíjali v priebehu štvrtka.

O prácu prišlo v dôsledku tejto aféry vyše 30 verejných predstaviteľov, medzi ktorými je aj desať policajtov. Obvinení boli z nedbanlivosti pri plnení pracovných a služobných povinností, ale aj z úmyselného nezákonného obchodovania.

Podľa vládnych zdrojov zomrie v Indii každý rok na konzumáciu nelegálne vyrobeného alkoholu priemerne okolo 1000 ľudí, pochádzajúcich väčšinou z najchudobnejších vrstiev spoločnosti. Alkohol je v takýchto prípadoch vyrábaný z nekvalitných surovín a niekedy aj zmiešaný s priemyselným alkoholom - napríklad metanolom - či inými toxickými zložkami. 

Viac o téme: SmrťIndiaUttarpradéšNelegálny alkoholBalpur
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu