Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zdrvujúca tragédia v Poľsku: VIDEO Horor počas únikovej hry, päť tínedžeriek čakala krutá smrť

(Zdroj: tvn)

VARŠAVA - Päť dievčat prišlo v piatok o život pri požiari, ktorý vypukol v miestnosti počas únikovej hry v Koszaline na severe Poľska. Oznámili to miestne médiá s odvolaním sa na políciu. Minister vnútra Joachim Brudziński kvôli tragédii nariadil preveriť podobné zariadenia v celej krajine z hľadiska plnenia protipožiarnych predpisov.

Dráma v obchodnom centre: Richard (†16) sa hodil zo strechy, priateľka (14) chcela ísť za ním

"Po uhasení sa ukázalo, že vo vnútri je päť tiel mladých ľudí," uviedla Monika Kosiecová z koszalińskej polície podľa televízie TVN 24. Minister vnútra spresnil, že dievčatá mali 15 rokov a hrou chceli osláviť narodeniny jednej z nich. Ďalší návštevník či zamestnanec zariadenia, 25-ročný muž, utrpel vážne popáleniny a je v nemocnici. Vyšetrovatelia, ktorí sa snažia zistiť príčinu požiaru, ho zatiaľ nemohli vypočuť. Podľa poľskej tlačovej agentúry PAP obete pravdepodobne zomreli na otravu oxidom uhoľnatým.

Dievčatá sa nachádzali v takzvanej únikovej miestnosti, čo je uzavretý priestor, v ktorom sa skupina ľudí snaží vo vymedzenom čase riešiť rôzne záhady, nástrahy a hlavolamy, aby tak našla kľúč k východu. Tieto priestory bývajú často tematicky upravené. Strediská s ponukou únikových hier sa vyskytujú aj v slovenských mestách. V Poľsku ide o veľmi populárnu zábavu, v krajine je podľa agentúry AFP viac ako tisícka takých centier.

Poľský prezident Andrzej Duda v reakcii na twitteri označil požiar za "zdrvujúcu tragédiu", pri ktorej vyhasol život piatich mladých dievčat. Starosta mesta Koszalin vyhlásil na nedeľu deň smútku.

Chybná elektroinštalácia

Nevyhovujúcu inštaláciu a ľahostajný prístup k bezpečnostným predpisom označili v sobotu poľskí hasiči za pravdepodobné príčiny, ktoré viedli k smrti piatich dievčat a zraneniu ďalšieho človeka pri požiari v zariadení určenom na únikovú hru v meste Koszalin na severe Poľska. Tamojší minister vnútra Joachim Brudziňski nariadil v reakcii na piatkovú tragédiu preveriť protipožiarne opatrenia vo viac než tisícke tzv. únikových miestností po celej krajine, informovala tlačová agentúra AP.

Hlavný veliteľ poľských hasičov Leszek Suski v sobotu uviedol, že elektrické vedenia boli v danom zariadení nainštalované neprofesionálne a príliš blízko horľavých materiálov, zatiaľ čo zodpovedná osoba bola v čase požiaru neprítomná. Poukázal tiež na ďalšie prejavy ľahostajnosti zo strany prevádzkovateľov.

Viac o téme: Escape roomúniková hra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu