Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Dievčatká zamenili v českej pôrodnici asi sestričky

Dievčatká držia v náručiach ich biologické matky.
Dievčatká držia v náručiach ich biologické matky.

TŘEBÍČ - Kto za to môže, že dve české rodiny vychovávali desať mesiacov cudzie deti? Na túto otázku sa snažia nájsť odpoveď nielen českí policajti, ale aj samotní zdravotníci z třebíčskej nemocnice, kde k zámene došlo. Miestne sestry však už majú vo veci jasno: na vine je jedna z nás!

Medzi najhorúcejších kandidátov na postih patrí sedem ľudí, ktorí mali v osudný deň 9. decembra 2006 službu. Obe dievčatká prišli na svet v rozmedzí pätnástich minút, pričom k ich zámene došlo najskôr medzi 6. a 9. hodinou rannou pri výmene zmien zdravotných sestier. „Preberáme to medzi sebou a podľa rozpisu služieb v ten deň už vieme, na ktorú z nás padne čierny Peter,“ uviedla jedna zo sestier gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia.

K prehmatu s najväčšou pravdepodobnosťou prispela aj skutočnosť, že v to ráno v nemocnici nefungovala počítačová sieť a obe mamičky mali rovnaké krstné mená aj ročník narodenia.

ZÁMEN BOLO ASI VIAC
České úrady tvrdia, že ide o prvú zámenu bábätiek. Denník MF Dnes však vypátral najmenej tri podobné prípady. V jedom z nich matky odišli domov s cudzím dieťaťom, u ďalších štyroch žien sa na chybu prišlo ešte v pôrodnici. Z výskumov v USA vyplýva, že pravdepodobnosť podobnej výmeny je jedna ku tisíc. Započítali aj prípady, keď k zámene nedošlo, ale veľa k nej nechýbalo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu