Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V pôrodnici mu zmenili osud: Japonec žil 60 rokov v chudobe, aj keď bol boháč!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: onetenplustwo.com)

TOKIO - Len ťažko si možno predstaviť to, čo prežíva istý šesťdesiatročný Japonec. Vyšlo totiž najavo, že ho v pôrodnici vymenili za iné dieťa. Jeho život sa tak začal uberať úplne iným smerom než sa pôvodne mal. Nemocnica, kde k tomuto hroznému omylu došlo, za to pekne zaplatí.

Senior, ktorého identitu nezverejnili, sa narodil v roku 1953 bohatej rodine, ktorá si žila ako v rozprávke. V tokijskej nemocnici San-Ikukai však bohužiaľ došlo k výmene, ktorá ovplyvnila celý jeho ďalší osud. Pôrodné asistentky si ho totiž pomýlili s druhým novorodencom a dotyčný muž tak skončil v úplne inej rodine ako jej štvrtý syn.

Netušiac, že jeho biologickí rodičia patrili k najmajetnejším ľuďom vo vtedajšom Tokiu, prežil muž celý život v biede. Po skončení strednej školy ťažko lopotil v továrni, aby pomohol svojej domnelej matke a otcovi.

Druhé dieťa zatiaľ vyrastalo v podmienkach, o akých sa tomu prvému mohlo len snívať. Lenže jeho bohatým rodičom pripadalo zvláštne, že sa na nikoho z rodiny nepodobá, a tak sa dali všetci v roku 2011 otestovať. Analýza DNA potvrdila ich podozrenie, že chlapec, teraz vlastne už zrelý muž, nie je ich synom. Po preskúmaní nemocničných záznamov sa zistilo, že po pôrode oboch došlo k zámene.

Poškodený je z celej situácie nesmierne frustrovaný a stále sa s tým nedokáže zmieriť. Spomínanú nemocnicu preto zažaloval. "Môj klient bol kvôli chybe nemocničného personálu nútený vyrastať v chudobnej domácnosti a prešiel si veľkým trápením. Navyše už nikdy nespozná svojich skutočných rodičov, pretože obaja zomreli," povedal jeho právny zástupca.

Súd dal žalujúcemu za pravdu a nariadil nemocnici vyplatiť mu a jeho biologickým súrodencom odškodné vo výške 38 miliónov jenov (cca 273 tisíc eur). Informoval portál the-japan-news.com.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu