Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

ZVRAT v prípade heroínovej Terezy: V jej drogovom gangu pribudli ďalšie mená, súd pokračuje

Tereza H. (22). Zobraziť galériu (4)
Tereza H. (22). (Zdroj: reprofoto/Blesk.cz)

ISLAMABAD – Zdá sa, že 22-ročná Tereza H. si na svoj rozsudok ešte istý čas v pakistanskej väznici počká. Súd totiž ani v závere januára nerozhodol o jej osude, lebo v prípade pribudli ďalšie mená, ktorí v ňom majú byť zapletení.

Keďže nadriadený súd štátnemu zástupcovi už skôr umožnil priniesť nové dôkazy, očakávalo sa, že vynesenie rozsudku sa oneskorí a oddiali. „V stredu sa na súde riešila predovšetkým skutočnosť, že vrchný súd vyhovel žalobcovi a povolil mu do hlavného pojednávania pridať ďalšieho obžalovaného,“ povedal to pre tn.nova.cz vo štvrtok hovorca ministerstva zahraničia Michal Bucháček.  

Na stredajšom súde boli totiž dvaja muži, ktorí majú byť do prípadu zapletení. Sú nimi Aftab Anwer Bhatti, ktorý mal Češku v deň zatknutia odviezť na letisko, a Kiyal Wali, čo mal drogy údajne zaistiť. 

Tereza H.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/Lahore News HD)

Mená Shoaiba Hafeeza Khana a T. T. Tariqa sa v súvislosti s prípadom skloňovali už v minulosti. Prvý menovaný mal Terezu ubytovať v prenajatom dome a druhý mal byť šéf tamojšieho gangu. Okrem Shoaiba, ktorý viackrát vypovedal a objavil sa i na súde, sú ostatné podozrivé osoby na úteku, informuje blesk.cz.


Čítajte aj: Kauza heroínovej Terezy v Pakistane sa stále nekončí: Mladá Češka už rok nevie, čo s ňou bude


Pred pár týždňami to vyzeralo tak, že Tereza si vypočuje rozhodnutie súdu v závere januára, kedy od jej zadržania uplynul viac ako jeden kalendárny rok. Najbližšie predstúpi pred súd v nadchádzajúcom týždni.  

ZVRAT v prípade heroínovej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky)

Češka bola zadržaná colníkmi 10. januára 2018 na medzinárodnom letisku v pakistanskom Láhaure. Vo svojom kufri mala deväť kilogramov heroínu, ktorý mala údajne prepašovať cez Abú Zabí do Írska. Tereza Hlůšková tvrdí, že o tých drogách nevedela. Cíti sa byť nevinná.

Pakistane sa s pašerákmi drog nemaznajú. Okrem veľmi vysokých trestov nie je výnimkou ani trest smrti. No vzhľadom k tomu, že v tomto prípade ide o cudzinku, ktorá viezla menej než 10 kilogramov drog, nehrozí jej trest smrti či doživotie. Aj tak čelí desiatim rokom odňatia slobody v miestnom väzení. Česko totiž nemá s Pakistanom dohodu o vydávaní zločincov.

Viac o téme: PakistanTerezaDrogyPašovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu