Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ďalšie znásilnenie v Nemecku: Dvaja Afganci (21, 18) mali na záchodoch zneužiť iba 15-ročné dievča

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Dvaja afganskí muži údajne minulý utorok držali a znásilnili 15-ročné dievča v nemeckom štáte Brandenbursko. Polícia jedného z nich zatkla v piatok večer, no stále pátra po svojom komplicovi, utečencovi, ktorý prišiel do Nemecka ako maloletý bez sprievodu.

Otrasný prípad z Holíča: Ženu mali znásilniť priamo na ulici, po incidente sa psychicky zrútila

Mohammad F. (21) a jeho známy (18) mali podľa nemeckého denníka Bild obeť sledovať a vtiahnuť ju na verejné WC na ihrisku v meste Königs Wusterhausen, niekoľko kilometrov od Berlína. Mladší muž mal tínedžerku držať, zatiaľ čo ju Mohammad znásilnil.

Podľa polície dievča prišlo na policajnú stanicu oznámiť trestný čin vo štvrtok popoludní, teda dva dni po incidente. Obeť bola údajne taká traumatizovaná, že vypočúvanie muselo byť prerušené a pokračovalo na ďalší deň. Pri druhom rozhovore tínedžera povedala polícii meno hlavného páchateľa.

V piatok večer vyšetrovatelia zatkli Mohammada F. a odvtedy zostáva vo väzbe. Podľa Bildu bol komplicom 18-ročný kamarát podozrivého, ktorý mal do Nemecka prísť ako maloletý utečenec bez sprievodu, no odvtedy je už polícii dobre známy. Podľa vedúceho utečeneckého centra, v ktorom je tínedžer umiestnený, sa v súčasnosti má nachádzať na "dovolenke" v inom štáte.

V odpovedi na otázku, prečo sa verejnosť nedozvedela o incidente hneď, policajný hovorca uviedol, že skoršia tlačová správa by nemala žiadny zmysel, pretože nemohli menovať páchateľa. Bild však citoval anonymný policajný zdroj, podľa ktorého bol incident držaný mestom a políciou v tajnosti, pretože sa obávali ďalšej reakcie, ako bola tá vo Freiburgu.

Tam minulý mesiac mali znásilniť 18-ročné dievča počas orgií zorganizovaných 22-ročným Sýrčanom. Podozrivý Majd H. mal 14. októbra nadrogovať svoju obeť v nočnom klube a potom pozval niekoľko ďalších mužov, aby sa zúčastnili brutálneho štvorhodinového útoku.

Majd H. bol podozrivý z dvoch predchádzajúcich sexuálnych trestných činov a polícia o ňom vedela. Bild oznámil, že v čase incidentu bol na neho vydaný zatykač. Nemecko však šokovala aj správa v miestnych novinách, v ktorej sa uvádzalo, že Majd H, ktorý prišiel do krajiny v roku 2014, mal prepojenie na kurdskú milíciu a na sociálnej sieti zverejňoval svoje fotografie so zbraňou.

Viac o téme: ZnásilnenieNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu