Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mladík (16) v Nemecku nechcel byť otcom: Krvavý útok s kamarátmi na tehotnú expriateľku (17)

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DUISBURG - V stredu súd v Duisburgu na západe Nemecka poslal do väzenia na päť a pol roka 16-ročného chlapca, ktorý sa vlani pokúsil zavraždiť svoju niekdajšiu priateľku. Spolu s tromi kamarátmi dievča napadol, pretože s ním bolo tehotné a on nechcel byť otcom, informovala agentúra DPA.

Nemeckom otriasol útok na tehotnú Poľku (25) v nemocnici: Afganec dobodal ju aj nenarodené dieťa

Mladík vylákal vlani v septembri svoju bývalú priateľku v Duisburgu na schôdzku pri rieke Rýn. Keď na dohovorené miesto 17-ročná dievčina dorazila, skočili na ňu z krovia traja maskovaní komplici. Spolu s kamarátom tehotnú dievčinu bili a zasadili jej sedem bodných rán do nôh a bokov. Mladej žene sa ale podarilo utiecť a jej nenarodené dieťa útok prežilo bez ujmy.

Právnička dievčiny, ktorá má v súčasnosti už 18 rokov, podľa portálu nrz.de v januári uviedla, že jej klientka na tom stále nie je dobre. Zo zranení sa síce uzdravila, ale strach zo smrti a strach o dieťa pretrvávajú. Preto stále podstupuje psychologickú liečbu.

Mladík (16) v Nemecku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Súd v stredu štvorici uložil tresty väzenia v rozmedzí od štyroch do päť a pol roka. Najvyšší trest dostal 16-ročný mladík, ktorý s napadnutým dievčaťom čakal dieťa. Vzhľadom na vek súdených nemecké úrady nezverejnili ich totožnosť.

Podľa nemeckých médií išlo o troch nemeckých občanov tureckého pôvodu a jedného občana Švédska pôvodom z Iraku, ktorý v Nemecku žije od roku 2013.

Viac o téme: DievčaTehotnéútok Duisburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu