Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mali z nich vyrásť slávni olympionici: Uznávaný tréner neodolal pokušeniu, nechutné praktiky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BADEN-BADEN - Inštruktora plávania v kúpeľnom meste Baden-Baden na juhozápade Nemecka v pondelok odsúdili na 12 rokov odňatia slobody za sexuálne zneužitie 37 dievčat, uviedla agentúra DPA. Trest podľa DPA zodpovedá tomu, čo pre páchateľa žiadala obžaloba. Po odpykaní si vymeraného väzenského trestu má byť muž umiestnený do ochrannej väzby.

Obhajca žiadal pre inštruktora šesť rokov odňatia slobody a odmietol žiadosť o ochrannú väzbu, na ktorú podľa neho neexistovali právne dôvody. Na pojednávaní sa mohli zúčastniť len rodičia postihnutých detí a zástupcovia médií, pretože verejnosť bola na základe žiadosti právnikov z procesu vylúčená.

Muž útoky podľa prokuratúry spáchal medzi októbrom 2015 a septembrom 2017, keď ho zatkli. Súčasťou dôkazov, ktoré sa našli pri prehliadke jeho domu, boli i videozáznamy nakrútené podvodnou kamerou. Právnik 34-ročného inštruktora prečítal vyjadrenie, podľa ktorého muž prvé video natočil len zo zvedavosti s použitím kamery svojho nadriadeného. Ten ho neskôr údajne vydieral, aby nakrútil viac videí dievčat - niektoré z nich mali v tom čase len štyri roky. Súd však tieto tvrdenia odmietol.

"Budem to naveky ľutovať a chcel by som sa ospravedlniť za všetko, čo som urobil," povedal odsúdený. Muž nebol v minulosti usvedčený zo spáchania žiadnych deliktov. V rokoch 2015-17 pracoval ako inštruktor plávania na voľnej nohe, pričom plávanie vyučoval v rôznych mestách v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko.

Viac o téme: DetiInštruktorPlávanieZneužívanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu