Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Krvavé besnenie na Floride: Muž zastrelil v štúdiu jogy dvoch ľudí a piatich ďalších zranil

Štúdio jogy, do ktorého vtrhol muž a rozpútal streľbu. Zobraziť galériu (3)
Štúdio jogy, do ktorého vtrhol muž a rozpútal streľbu. (Zdroj: SITA/AP Photo/Steve Cannon)

TALLAHASSEE - Ozbrojený muž zastrelil v piatok dvoch ľudí a piatich ďalších zranil v štúdiu jogy v Tallahassee, hlavnom meste amerického štátu Florida. Informovala o tom agentúra AP s tým, že páchateľ sa po čine sám zastrelil.

Miestny policajný šéf Michael DeLeo uviedol, že strelec zasiahol šiestich ľudí a jednu osobu udrel zbraňou po tom, ako vošiel do štúdia, ktoré je súčasťou malého nákupného centra. Traja zo zranených sú v kritickom stave, uviedla Danielle Buchananová, hovorkyňa nemocnice v Tallahassee.

Ozbrojený muž vbehol do
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Tori Schneider/Tallahassee Democrat via AP)

Podľa DeLea sa niekoľko ľudí zrejme aktívne bránilo a snažilo sa zachrániť iných. Polícia predbežne identifikovala strelca a zisťuje možné spojenie medzi ním a obeťami. DeLeo podľa agentúry Reuters dodal, že páchateľ konal sám a zisťuje sa motív jeho počínania. Odmietol povedať, akú zbraň muž použil. Andrew Gillum, starosta mesta Tallahassee, ktorý je demokratickým nominantom na guvernéra, oznámil na Twitteri, že prerušuje kampaň a vracia sa do Tallahassee.

Miestny policajný šéf Michael
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Steve Cannon)

Strelec v minulosti obťažoval ženy

Muž, ktorý v štúdiu jogy v meste Tallahassee na Floride zastrelil dvoch ľudí, ďalších piatich zranil a následne spáchal samovraždu, mal v minulosti problémy so zákonom pre obťažovanie žien. Štyridsaťročný Scott Paul Beierle v roku 2016 čelil obvineniu z toho, že pri bazéne bytového komplexu chytil za zadok ženu.

Obvinenia však neskôr po dohode stiahli. Muža obvinili aj v roku 2012 po tom, ako chytil inú ženu za zadok v jedálni Florida State University. Beierle vtedy odmietol tvrdenia a povedal, že možno len do niekoho náhodne narazil.

Viac o téme: StreľbaVraždaJogaŠtúdioFloridaTallahassee
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu