Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na Izrael odpálili raketu z pásma Gazy: Okamžitá odveta, nálety zasiahli osem cieľov Hamasu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Hatem Moussa)

JERUZALEM - Izraelské letecké útoky zasiahli vo štvrtok osem cieľov patriacich militantnej skupine Hamas v pásme Gazy. Stalo sa tak po tom, ako bola z Gazy odpálená raketa na Izrael, informovala agentúra DPA.

Izraelská armáda uviedla, že nálety zasiahli medziiným jeden z vojenských komplexov Hamasu, výcvikové zariadenie a priestor, kde sa vyrába a skladuje munícia. Zatiaľ nehlásili žiadnych zranených, či už následkom raketového útoku alebo izraelskej odvety.

Agentúra AP pripomína, že Egypt a Organizácia Spojených národov sa v súčasnosti usilujú o dosiahnutie dlhodobého prímeria medzi Izraelom a Hamasom, islamistickou militantnou skupinou vládnucou v Gaze.

Nočné vystrelenie rakety z Gazy bolo prvé od minulotýždňovej stredy, keď raketový útok z Gazy zasiahol dom v izraelskom meste Beerševa. Tento raketový útok na Izrael bol prvým za uplynulých niekoľko mesiacov a prvým priamym zásahom domu na území židovského štátu od začiatku vojny medzi Izraelom a palestínskym radikálnym hnutím Hamas v lete 2014.

K útoku došlo iba deň po tom, čo izraelský minister obrany Avigdor Lieberman povedal, že po týždňoch eskalácie násilia pozdĺž hraníc prišiel čas uštedriť Hamasu "ťažký úder". Hnutie Hamas už šesť mesiacov organizuje každý týždeň pohraničné protesty zamerané na zmiernenie izraelsko-egyptskej blokády Gazy.

Viac o téme: IzraelHamasPásmo GazaLetecké útoky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu