Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Obyvateľov Chemnitzu zobudil hlasný výbuch: Zapálili tureckú reštauráciu, okamžitá evakuácia

Ali Tulasoglu si fotí svoju reštauráciu po požiari.
Ali Tulasoglu si fotí svoju reštauráciu po požiari. (Zdroj: Foto: TASR/Hendrik Schmidt/dpa via AP)

BERLÍN - Neznámi útočníci zapálili v noci na štvrtok tureckú reštauráciu v nemeckom meste Chemnitz, v ktorom nedávno došlo k násilným protiimigračným protestom.

Polícia spolkovej krajiny Sasko uviedla, že obyvateľov zobudil hlasný výbuch v reštaurácii, z ktorej sa valil dym. Svedkovia videli troch ľudí, ako utekajú a nasadajú do auta. Požiar sa podarilo rýchlo dostať pod kontrolu, pričom nikto neutrpel zranenia. Z budovy však museli evakuovať 17 ľudí.

V policajnom vyhlásení sa uvádza, že "xenofóbny motív sa v súčasnosti nedá vylúčiť", ale vyšetrovanie prebieha "všetkými smermi". Polícia vyzvala aj ďalších svedkov, aby sa prihlásili. Násilie namierené voči cudzincom vypuklo v Chemnitzi po augustovom zabití nemeckého občana, z ktorého sú podozriví migranti, pripomína agentúra AP.​

Polícia pátra po páchateľoch

Nemecká polícia pátra po trojici pravdepodobných páchateľov, ktorí majú na svedomí zrejme podpaľačský nočný útok na tureckú reštauráciu v meste Chemnitz v spolkovej krajine Sasko. Na základe informácie svedkyne, ktorá videla trojicu mužov utekať z miesta činu a nastupovať do osobného vozidla zrejme červenej farby, polícia zverejnila informácie o mužoch, ktorí mali mať na sebe zhodne tmavé odevy, boli vysokí 170-180 centimetrov, pričom jeden z nich mal osobitne vyšportovanú postavu. Kriminalisti súčasne požiadali širokú verejnosť o pomoc s dôrazom na hľadanie ďalších svedkov.

Informácie priniesol Stredonemecký rozhlas (MDR). Podľa rovnakého zdroja chce polícia zintenzívniť prítomnosť v uliciach. Policajné hliadky budú na neurčitý čas častejšie monitorovať situáciu v okolí ubytovní žiadateľov o azyl a zahraničných gastronomických zariadení. Príčina je zrejmá.

Viac o téme: ReštauráciaPožiarNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu