Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V Pakistane popravili brutálneho sériového vraha detí: Na svedomí má osem obetí

Páchateľa uznali vinným z vraždy ôsmich detí.
Páchateľa uznali vinným z vraždy ôsmich detí. (Zdroj: SITA/AP Photo/B.K. Bangash)

LÁHAUR - Vo väznici v pakistanskom meste Láhaur popravili sériového vraha, ktorého uznali vinným z vraždy ôsmich detí. Muhammada Imrána obesili v stredu ráno, ešte "pred úsvitom, za prítomnosti sudcu a lekára", uviedol predstaviteľ miestnej polície Muhammad Afzál. Telo muža úrady odovzdali jeho rodine, ktorá ho zrejme pochová ešte v priebehu dňa.

Poprave sa prizeral aj otec sedemročnej Zajnáb Ansáriovej, ktorú Imrán v januári v meste Kasúr znásilnil, zabil a jej telo odhodil na smetisko. Muhammad Amín Ansárí pôvodne požadoval, aby Imrána popravili na verejnom mieste, aby bol jeho trest zastrašujúci, súd však jeho žiadosť zamietol. Ansárí sa po poprave poďakoval súdnictvu, vláde a vyšetrovateľom za rýchle konanie. "Moja dcéra sa nevráti, ale som spokojný, že sa nám dostalo spravodlivosti," cituje muža agentúra AP.

Imrána zadržali v januári, dva týždne po vražde Zajnáb. Jeho zatknutie vnieslo svetlo aj do prípadov ďalších siedmich vrážd, ku ktorým sa, rovnako ako k vražde dievčatka, priznal. Muža následne odsúdili na trest smrti, voči ktorému sa neúspešne pokúsil odvolať.

Viac o téme: DetiVrahPakistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu