Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Otrava dvojice v reštaurácii v Salisbury: Britská polícia tvrdí, že prípad nie je podozrivý

Policajt na mieste činu otravy novičkom
Policajt na mieste činu otravy novičkom (Zdroj: SITA/AP Photo/Matt Dunham, File)

LONDÝN - Prípad dvojice, ktorej v nedeľu prišlo zle v jednej z reštaurácií v anglickom meste Salisbury, nepovažuje polícia za podozrivý. Oznámila to v utorok polícia z grófstva Wiltshire na juhozápade Anglicka.

Podľa utorňajšieho policajného vyhlásenia dospeli vyšetrovatelia k záveru, že 42-ročný muž ani 30-ročná žena "neboli vystavení žiadnemu typu nervovoparalytickej látky". "Po výsledkoch testov sa to v tomto štádiu nepovažuje za podozrivé," uviedla podľa agentúry Reuters polícia vo Wiltshire. Vyšetrovanie okolností incidentu však naďalej pokračuje.

Dvaja z hostí talianskej reštaurácie Prezzo sa v nedeľu večer sťažovali na zdravotné ťažkosti, na čo boli privolaní zdravotníci, policajti, ako aj špecialisti na zaobchádzanie s nebezpečnými látkami. Hovorkyňa oblastnej zdravotnej služby uviedla, že obaja pacienti zostali pri vedomí a ošetrovali ich priamo na mieste. Neskôr ich previezli na pozorovanie do nemocnice.

V Salisbury otrávili začiatkom marca novičkom bývalého ruského špióna Sergeja Skripaľa a jeho dcéru Juliju. Obaja tento útok prežili. Reštaurácia Prezzo sa nachádza približne 320 metrov od stravovacieho zariadenia Zizzi, ktoré navštívili Skripaľovci predtým, ako ich našli vo vážnom stave na lavičke v miestnom parku. Polícia ešte v noci na pondelok otravu novičkom v prípade hostí reštaurácie Prezzo vylúčila.

Viac o téme: OtravaLondýnVeľká BritániaSalisbury
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu