Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Aktivista z Pussy Riot je v nemocnici: Možná otrava, jeho stav je vážny

Otrávený člen skupiny Pussy Riot Pyotr Verzilo.
Otrávený člen skupiny Pussy Riot Pyotr Verzilo. (Zdroj: SITA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

MOSKVA - Aktivistu a manžela jednej z členiek ruskej punkrockovej kapely Pussy Riot hospitalizovali pre možnú otravu, pričom jeho stav je vážny. S odvolaním sa na ruské média o tom vo štvrtok informovala agentúra AP.

Rozhlasová stanica Echo Moskvy a ruský spravodajský portál Meduza ešte v stredu informovali, že Piotr Verzilov, manžel Nadeždy Tolokonnikovovej a akýsi neoficiálny hovorca skupiny Pussy Riot, je už od utorňajšieho večera na pohotovosti v jednej z moskovských nemocníc.  

Veronika Nikulšinová, ďalšia z členiek tejto formácie, uviedla, že Verzilova hospitalizovali, keď začal strácať zrak i schopnosť rozprávať. Aktivista podľa jej slov aktuálne leží na toxikologickom oddelení.  Verzilova, Nikulšinovú a ďalšie dve členky ruského zoskupenia Pussy Riot - Oľgu Kuračjovovú a Oľgu Pachtusovovú, odsúdili v polovici júla na 15-dňové väzenie za narušenie finálového zápasu majstrovstiev sveta vo futbale v Moskve. 

Podľa súdu porušili pravidlá platné pre divákov na športových podujatiach a zneužili policajné uniformy, v ktorých vbehli na ihrisko počas finálového zápasu medzi Francúzskom a Chorvátskom. Samotní aktivisti uviedli, že takýmto spôsobom len chceli protestovať proti porušovaniu ľudských práv v Rusku. Trest si odsedeli. 

Viac o téme: NemocnicaOtráveniePussy RiotPyotr Verzilo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu