Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Čech vylepoval letáky schvaľujúce smrť českých vojakov: Už je v rukách pražskej polície

Českí vojaci, ktorí zahynuli
Českí vojaci, ktorí zahynuli (Zdroj: Ministerstvo obrany ČR)

PRAHA - Pražskí kriminalisti obvinili 36-ročného muža z Prahy v súvislosti s vylepovaním letákov, na ktorých bol text schvaľujúci zabitie troch českých vojakov na misii v Afganistane zo začiatku augusta. Obvinenie sa týka napríklad podpory a propagácie terorizmu. Informoval o tom v piatok spravodajský server Novinky.cz s odvolaním sa na políciu.

Na prípade pracovali kriminalisti z protiextrémistického oddelenia krajskej polície v Prahe. "Na základe dôkazov sme obvinili 36-ročného muža z Prahy zo spáchania obzvlášť závažného zločinu podpory a propagácie terorizmu a prečinu podnecovania k trestnému činu," oznámila v piatok hovorkyňa polície Andrea Zoulová s tým, že obvinený je vyšetrovaný na slobode.

"K zabezpečeniu ďalších dôkazov významne prispeli aj občania, ktorí na niektoré ďalšie vylepovanie políciu upozornili," spresnil kriminalista Vojtěch Motyka. Pokiaľ bude muž uznaný za vinného, hrozí mu až desať rokov väzenia.Troch českých vojakov usmrtil samovražedný atentátnik 5. augusta v spolupráci s ďalšími komplicmi, s ktorými dostal vojenskú hliadku do pasce, keď plnila úlohy na zahraničnej misii.

Viac o téme: VojaciPlagátyPrahaAfganistan Česká republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu