Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Bombový útok v Afganistane si vyžiadal 20 obetí: Medzi mŕtvymi aj novinári

Výbuch v Kábule si vyžiadal 20 obetí. Zobraziť galériu (2)
Výbuch v Kábule si vyžiadal 20 obetí. (Zdroj: SITA/AP Photo/Rahmat Gul)

KÁBUL - Dvojitý bombový útok na zápasnícky klub v afganskom hlavnom meste Kábul si v stredu vyžiadal najmenej 20 mŕtvych vrátane dvoch novinárov a viac ako 70 zranených. S odvolaním sa na afganské oficiálne miesta o tom informovala tlačová agentúra AP.

Podľa ministerstva vnútra sa ako prvý odpálil samovražedný útočník vo vnútri klubu. Následne vybuchlo v jeho blízkosti auto naložené výbušninami. Explózia zasiahla pohotovostné zložky a policajtov zasahujúcich na mieste. Nachádzali sa tam aj žurnalisti.

Výbuch v Kábule si
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Rahmat Gul)

Incident sa stal v kábulskej štvrti Dašte Barčí obývanej prevažne príslušníkmi šiitskej menšiny Hazarov, píše agentúra Reuters. Medzi obeťami na životoch sú reportér a kameraman afganskej televíznej stanice Tolo TV, ďalší reportér miestnej televízie utrpel zranenia, informoval jeden z vedúcich členov afganskej novinárskej asociácie. K zodpovednosti za útoky sa bezprostredne neprihlásila žiadna ozbrojená skupina. Útoky na komunitu šiitských veriacich však často podniká sunnitská teroristická organizácia Islamský štát (IS), dodal Reuters.

Viac o téme: VýbuchBombaNovináriMŕtviAfganistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu