Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Včerajšia desivá nehoda v Bulharsku má ďalšiu obeť: Zranení sú v kritickom stave

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/Bulgarian Interior Ministry via AP)

SOFIA - Počet obetí nehody autobusu, ku ktorej došlo v sobotu podvečer v Bulharsku, stúpol na najmenej 16, informoval bulharský minister zdravotníctva Kiril Ananiev. Zranených je 26 osôb, pričom stav viacerých z nich je podľa lekárov kritický.

Médiá predtým informovali, že autobus prevážal bulharských turistov. Cieľom ich cesty bola návšteva kláštora. Agentúra AP citovala starostu mestečka Božurište, ležiaceho severne od Sofie, ktorý uviedol, že všetci cestujúci v autobuse sú rodáci z jeho obce. 

Podľa televízie bTV v autobuse cestovali seniori z dediny Svetovračene severne od Sofie, ktorí sa vracali domov zo zájazdu do kláštora. Podľa oficiálnych zdrojov k nehode došlo v sobotu o 17.10 h SELČ neďaleko mesta Svoge vzdialeného asi 20 kilometrov severne od Sofie. Autobus zo zatiaľ nezistených príčin zišiel z kľukatej cesty, prevrátil sa a zošmykol sa asi 20 metrov po zráze na nižšie položenú vozovku. Predtým však ešte nabúral do štyroch osobných áut, dodala polícia.

Bulharský prezident Rumen Radev v dôsledku tragickej nehody zrušil svoj naplánovaný program a premiér Bojko Borisov oznámil, že 27. august bude v Bulharsku dňom štátneho smútku za obete nešťastia.

FOTO Včerajšia desivá nehoda
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Bulgarian Interior Ministry via AP)

Pellegrini vyjadril sústrasť bulharskému premiérovi

Predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) zaslal sústrastný telegram predsedovi vlády Bulharskej republiky Bojkovi Borisovovi v súvislosti s tragickou nehodou turistického autobusu, ku ktorej došlo v sobotu (25.8.) podvečer neďaleko mesta Svoge vzdialeného asi 20 kilometrov severne od Sofie.

„S hlbokým žiaľom som prijal informáciu o tragických dôsledkoch havárie autobusu neďaleko Sofie, ktoré si vyžiadali obete na ľudských životoch a desiatky zranených,“ píše v telegrame slovenský premiér. Príbuzným a blízkym obetí, ale aj všetkým bulharským občanom vyjadril sústrasť a solidaritu. Zraneným zaželal skoré uzdravenie.

Viac o téme: NehodaAutobusObeťBulharsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu