Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalšia zbytočná smrť v Tatrách: Dračí štít si vzal život mladého Čecha (†19)

Záchranná akcia. Zobraziť galériu (6)
Záchranná akcia. (Zdroj: Facebook/Horská Záchranná Služba)

VYSOKÉ TATRY - Počas výstupu na Dračí štít prišiel o život 19-ročný český turista. Na svojej webovej stránke o tom informuje Horská záchranná služba (HZS) s tým, že mladík bol nezvestný od štvrtka (30.8.). V sobotu popoludní jeho telo lokalizovali záchranári z vrtuľníka Letky Ministerstva vnútra (MV) SR.

O pomoc pri hľadaní požiadal otec turistu, ktorý s ním bol v kontakte ako posledný. "Podľa zistených informácií sa muž pohyboval v horolezeckom teréne sám a bez potrebného výstroja a výzbroje. Ešte v ten deň bolo o súčinnosť pri pátraní požiadané Prezídium Policajného zboru (PZ) s lokalizáciou mobilného telefónu," uvádza HZS s tým, že v piatok (31.8.) ráno boli do terénu na pozemné pátranie nasadení záchranári HZS z Oblastného strediska Vysoké Tatry a tiež bol nasadený vrtuľník Letky MV SR.

Červená bodka je miesto nálezu.
Zobraziť galériu (6)
Červená bodka je miesto nálezu.  (Zdroj: Facebook/Horská Záchranná Služba)

"Vzhľadom na nepriaznivé počasie v lokalite pátrania, slabú viditeľnosť, pretrvávajúci dážď a búrky, bolo pátranie zo vzduchu prerušené. Úsilie nájsť nezvestného sa v piatok skončilo bezvýsledne," informovali horskí záchranári. Podľa nich sa v sobotu pokračovalo v pátraní pozemne aj letecky.

Ďalšia zbytočná smrť v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Horská Záchranná Služba)

Muža našli bez známok života 70 metrov pod vrcholom Dračieho štítu na strane Rumanovej doliny. Záchranári HZS jeho telesné pozostatky transportovali do Starého Smokovca, kde boli odovzdané príslušníkom PZ a obhliadajúcemu lekárovi.

Viac o téme: NehodaVysoké TatryDračí štít
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu