Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Škandál amerického exriaditeľa významného centra: Zatknutie kvôli sexuálnemu zneužívaniu

Thomas Frieden
Thomas Frieden (Zdroj: SITA/AP Photo/David Goldman)

NEW YORK - Bývalého riaditeľa amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) Thomasa Friedena zatkli v piatok v New Yorku pre obvinenie zo sexuálneho zneužívania.

Newyorská polícia oznámila, že Friedena, ktorý je aj bývalým komisárom mesta New York pre zdravotníctvo, zatkli v piatok ráno vo štvrti Brooklyn. Rozhlasová stanica WABC informovala, že Frieden neodporoval a je ochotný čeliť obvineniam, že vlani v októbri vo svojom dome chytil za zadnú časť tela ženu, s ktorou sa poznal. Žena to podľa stanice nahlásila polícii v júli.

Frieden je obvinený z násilného dotýkania, sexuálneho zneužívania a obťažovania, dodala tlačová agentúra AP. CDC je popredná inštitúcia národného verejného zdravotníctva v USA. Má úlohu chrániť zdravie a bezpečnosť verejnosti prostredníctvom kontroly a prevencie chorôb v USA aj vo svete.

Frieden, americký odborník na infekčné choroby a na verejné zdravie, vykonával funkciu riaditeľa CDC v rokoch 2009-2017 za vlády prezidenta Baracka Obamu a angažoval sa aj pri riešení epidémie eboly v západnej Afrike v roku 2014.

Viac o téme: Thomas Frieden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu