Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dráma v centre Moskvy: Muž z Kaukazu postrelil policajta, odvetná paľba útočníka zabila

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Pavel Golovkin)

MOSKVA - Muž pochádzajúci zo severného Kaukazu vo štvrtok postrelil policajta neďaleko hlavného sídla ruského rezortu diplomacie v centre Moskvy. Útočník zahynul na následky zranení, ktoré utrpel pri odvetnej paľbe, informovala agentúra AP.

Podľa Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie páchateľ zaútočil strelnou zbraňou na dvoch policajtov, ktorí streľbu opätovali. Muž následne zomrel na ťažké poranenie hlavy. Polícia útočníka identifikovala ako 30-ročného Renata Kunaševa, obyvateľa Kabardsko-balkarskej republiky, ktorá na nachádza v oblasti ruského severného Kaukazu. Podľa agentúry Interfax páchateľ použil zbraň s nesmrtiacim strelivom.

Motív mužovho konania nebol bezprostredne známy. Vyšetrovatelia však nepredpokladajú spojitosť s islamistickými militantmi, ktorí operujú v niektorých oblastiach severného Kaukazu. V Čečensku došlo v pondelok k sérii útokov, pri ktorých bolo zranených niekoľko policajtov a zahynulo najmenej päť militantov. Prihlásila sa k nim extrémistická organizácia Islamský štát (IS). 

Viac o téme: PolicajtStreľbaMoskva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu