Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Päť rokov od záhadnej smrti Moniky a Klárky v Egypte: Vrah Petr Kramný chce všetko zvrátiť

 Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: profimedia.sk)

OSTRAVA - Petr Kramný, odsúdený na 28 rokov za vraždu manželky a dcéry na dovolenke v Egypte, podal návrh na obnovu konania. Povedal to Václav Peričevič zo spolku na podporu nezávislej justície Šalamoun, ktorý sa dlhodobo zasadzuje za Kramného práva. Kramný tvrdí, že je nevinný.

"Šalamoun za 25 rokov svojej činnosti nevidel tak argumentačne silno podložený návrh na obnovu konania," uviedol podpredseda spolku Peričevič. Podľa neho Kramný návrh podal dnes, teda päť rokov od smrti Moniky a Klárky Kramných v egyptskej Hurgade na izbe v hoteli Titanic Palace. Tento krok sa očakával. Obhajkyňa Kramného o ňom hovorila už v apríli, keď Ústavný súd v Brne zamietol Kramného sťažnosť.

Peter Kramný je stále
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

"Prípad Petra Kramného je ťažko uveriteľným zlyhaním celého justičného systému, ktorý v úplne plnej nahote ukazuje fatálne zlyhanie," uviedol Peričevič. Podľa neho pochybila ako sudkyňa Krajského súdu Ostrava, tak súdni znalci. "Podanie návrhu na obnovu konania je vyvrcholenie štyri roky trvajúcej intenzívnej a investigatívnej činnosti Spolku Šalamoun," doplnil.

Päť rokov od záhadnej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: fotoparta.cz, int, ČTK)

Kramný bol odsúdený za to, že v roku 2013 na dovolenke v egyptskom hoteli zavraždil elektrickým prúdom svoju manželku a dcéru. Vinu popiera. Bol odsúdený na základe nepriamych dôkazov, ktoré ale podľa súdu tvoria ucelený reťazec, ktorého články na seba nadväzujú a podporujú sa. Znalecké posudky pri tom zohrali zásadnú úlohu.

Podľa jasnovidky môže za
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: vyšetrenie.sk)

Telá po prevoze do Českej republiky pitvali znalci z Ústavu súdneho lekárstva v Ostrave, ktorí došli k záveru, že obete zomreli po zásahu elektrickým prúdom. Podľa znaleckého posudku, ktorý si nechala vypracovať obhajoba, bola najpravdepodobnejšou príčinou smrti otrava. Súd si preto objednal revízny posudok, ktorý sa priklonil k zásahu elektrickým prúdom. Polícia potom obvinila znalca Radka Matlacha a Igora Farkaša, ktorých expertízou sa zastrešovala obhajoba, z krivej výpovede a nepravdivého znaleckého posudku.

Viac o téme: VraždaSúd Petr Kramný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu