Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Riaditeľ pražskej nemocnice odstupuje: Položili ho nedostatky v hospodárení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

PRAHA - Riaditeľ pražskej Nemocnice na Homolke v piatok s okamžitou platnosťou odstúpil z funkcie. Dôvodom sú nedostatky v hospodárení tohto zdravotníckeho zariadenia, informoval server Novinky.cz. Minister zdravotníctva Adam Vojtěch Olivovu rezignáciu prijal.

"Riaditeľ nemocnice sa dnes stretol s pánom ministrom a oznámil mu, že sa rozhodol rezignovať z funkcie. Dôvodom sú výsledky kontroly," oznámila v piatok hovorkyňa rezortu zdravotníctva ČR Gabriela Štěpánová. Minister podľa nej považuje Olivov odchod za rozumný krok. 

Hĺbková kontrola ministerstva zdravotníctva odhalila, že Nemocnica na Homolke uzavrela za posledný rok veľké množstvo v podstate neplatných zmlúv za viac ako 402 miliónov korún. Minister Vojtěch uviedol, že zistenia auditu "nie sú banálne". 

Predmetné kontrakty totiž neboli zverejnené v registri zmlúv, čím nemocnica podľa audítorov porušila zákon. Závažné nedostatky boli zistené aj u viacerých nemocnicou zadaných netransparentných a chaotických objednávok.

Nemocnica na Homolke patrí medzi najznámejšie pražské nemocnice a je príspevkovou organizáciou ministerstva zdravotníctva ČR. V minulosti slúžila ako elitné zariadenie pre funkcionárov komunistického režimu. 

Viac o téme: NemocnicaMinister zdravotníctvaPrahaAdam Vojtěch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu