Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Besnenie ruských väzenských dozorcov: Tvrdé bitky či dokonca udusenie odsúdeného

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Zamestnanca väznice v juhoruskej Brianskej oblasti prepustili po tom, ako vyšetrovatelia vyslovili podozrenie, že zapríčinil smrť väzňa udusením. Informovala o tom v stredu agentúra Interfax.

Zamestnanec v snahe upokojiť väzňa "obviazal jeho tvár textilnou látkou, v dôsledku čoho zomrel udusením," uviedol tento týždeň Vyšetrovací výbor Ruskej federácie. Pracovník väznice čelí obvineniam zo zneužitia právomocí s použitím násilia. Hrozí mu za to až desať rokov väzenia.

Tento týždeň už zadržali šesť zamestnancov inej väznice v Jaroslavlianskej oblasti obvinených z toho, že sa zúčastnili na bití väzňa. Taktiež im hrozí až desať rokov väzenia za to, že pomocou neidentifikovaných predmetov "opakovane udierali a kopali" muža do trupu a končatín. Súd v stredu nariadil dvom z týchto zamestnancov dvojmesačnú väzbu. 

Denník Novaja Gazeta predtým zverejnil video zachytávajúce očividné bitie väzňa, ktoré trvá približne desať minút. Najmenej jeden z týchto podozrivých napísal priznanie, dodáva agentúra Interfax.

Viac o téme: VäzenieZabitieDozorcoviaBitkyRuskoMoskva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu