Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Horor počas novoročnej tradície: Rodine mala priniesť šťastie, chlapčeka (†3) čakala krutá smrť

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

GIJON – Pred pár dňami privítal celý svet nový rok. Bohužiaľ, v španielskej rodine sa niesli oslavy v naozaj tragickom duchu. Rodičia malého trojročného chlapčeka prežívajú to, čo je pre všetkých rodičov tým najhorším snom. Obyčajná rodinná tradícia sa mu totiž stala osudnou.

Rodina trojročného chlapčeka prežíva jednu z najväčších tragédií v ich životoch. Pripravovali sa na príchod nového roka, oslava však skončila tragicky. Dôvodom je bizarná španielska tradícia, ktorá chlapčeka pripravila o život. Udusil sa hroznom, píše portál The Daily Mirror.

Trojročný chlapček sa udusil hroznom

Tradícia spočíva v tom, že je potrebné zjesť jednu bobuľu s každým úderom hodín. Podľa tradície to ochráni ďalší rok pred nešťastím. Bohužiaľ, chlapček zrejme nezvládol tempo a jedna z bobúľ mu zabehla. Chlapec sa začal dusiť a bezradní rodičia zrejme zavolali domov aj políciu, aby chlapcovi pomohli. Muži zákona okamžite šli s dieťaťom do nemocnice v meste Gijon. Lekári sa pokúšali trojročné dieťa oživovať viac ako hodinu.

Na umytie čerstvého ovocia
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Bohužiaľ, už sa im ho nepodarilo priviesť k životu a chlapček zomrel. Mnoho rodín nenecháva malé deti dodržiavať túto tradíciu, keďže je to pre deti nebezpečné. Lekári odporúčajú, aby rodičia hrozno pred jedením rozrezali a vybrali kôstky. Hladký povrch hrozna totiž môže byť zábranou, cez ktorú sa do hrdla nedostane vzduch a dieťa sa môže začať dusiť.

Viac o téme: HroznoSmrťUdusenieŠpanielsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu