Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Škandál v Česku: Údajne dochádzalo k zabíjaniu tigrov, vyšetrujú aj Vietnamcov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

PRAHA - Česká polícia zasahovala v pondelok vo viacerých lokalitách v súvislosti s údajným nelegálnym zabíjaním tigrov. Zásah prebehol v spolupráci so zamestnancami colnej správy a inšpekcie životného prostredia.

Informoval o tom server Lidovky.cz, podľa ktorého ide v prípade o zabíjanie tigrov v Zooparku Bašť pri Prahe, v ktorého areáli sa môžu zdržiavať vraj desiatky týchto šeliem.

Jedným z dejísk zásahu mala byť podľa zdrojov blízkych vyšetrovaniu aj tržnica SAPA v českej metropole, pretože do nelegálneho obchodovania mali byť zapletení vraj i príslušníci vietnamskej komunity v krajine. Tigrie produkty sa využívajú v tradičnej vietnamskej medicíne.

Ako informoval internetový server Novinky.cz s odvolaním sa na hovorkyňu Colnej správy Matinu Kaňkovú, úkony trestného konania prebiehajú v stredných Čechách, Prahe a v okolí Liberca, a to pre dôvodné podozrenie z neoprávneného narábania s voľne žijúcimi chránenými živočíchmi a dokonca i s divoko rastúcimi rastlinami. Hovorkyňa však neuviedla žiadne podrobnosti o identite vyšetrovaných, prípadne zadržaných osôb, ani o miestach zásahov.

Viac o téme: ZabíjanieTigrePraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu