Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Trump pricestoval do Británie: FOTO Prišiel prvýkrát ako prezident USA

Donald Trump s manželkou počas prvej návštevy Veľkej Británie. Zobraziť galériu (3)
Donald Trump s manželkou počas prvej návštevy Veľkej Británie. (Zdroj: SITA/AP Photo/Pablo Martinez Monsivais, Matt Dunham)

LONDÝN - Prezident USA Donald Trump pricestoval vo štvrtok popoludní letecky do Británie na svoju prvú návštevu od nástupu do funkcie. Prišiel práve v období napätia v NATO, protestov a rozruchu okolo tzv. brexitu.

Prezidentské lietadlo Air Force One pristálo na letisku Stansted pri Londýne, kde Trump začína štvordňovú návštevu ostrovnej krajiny, informovala tlačová agentúra AP. Šéf Bieleho domu pricestoval do Británie z Bruselu, kde bol na dvojdňovom summite NATO.

Donald Trump s manželkou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Pablo Martinez Monsivais, Matt Dunham)

Trump sa vo štvrtok zúčastní na galavečeri s britskými a americkými predstaviteľmi v paláci Blenheim, veľkolepom anglickom vidieckom sídle, ktoré je rodiskom a pôvodným domovom bývalého britského premiéra Winstona Churchilla.

Donald Trump s manželkou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Pablo Martinez Monsivais, Matt Dunham)

V piatok sa Trump stretne s premiérkou Theresou Mayovou a kráľovnou Alžbetou II. a potom strávi víkend na jednom zo svojich vlastných súkromných golfových ihrísk v Škótsku. Počas návštevy Trumpa v Británii sa očakávajú rozsiahle protesty proti nemu a jeho politike. Navyše, Mayovej vláda zažíva turbulentný týždeň, keďže sa snaží určiť správny smer procesu vystúpenia Británie z Európskej únie. Trump prichádza po spomínanom chaotickom summite NATO, zhrnula situáciu agentúra AP.

Viac o téme: Návšteva Donald TrumpBritánia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu