Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ľudia sa tešili z kúpy lacných leteniek British Airways: Teraz zúria, takto s nimi vypiekli

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Gareth Fuller/PA via AP)

LONDÝN - Britská letecká spoločnosť British Airways zrušila niektorým svojim zákazníkom letenku. Ide o ľudí, ktorí ju omylom kúpili príliš lacno. Spoločnosť oznámila, že niektorým svojim predajcom poslala chybné tarify pre letenky z Londýna do Tel Avivu a Dubaja. Že nemajú platnú letenku, niektorí cestujúci zistili až pri kontrole svojho účtu na internete. Informoval o tom spravodajský server BBC.

Najhorší zážitok českého páru vo Vietname: V lietadle takmer prišli o to najcennejšie

Napríklad Ash Dubbay, ktorý spiatočnú letenku do Tel Avivu kúpil u spoločnosti Travel Up za cenu 195 libier (cca 222 eur), teraz má zaplatiť 1000 libier (cca 1138 eur). Aerolinky sa ospravedlnili a ponúkli plné vrátenie peňazí a voucher na 100 libier. Koľkých ľudí sa problém týka však aerolinky odmietajú oznámiť.

Zrušenie letenky do Izraela prišlo draho aj ďalšiu cestujúci Esther Vadiaovú. Novú letenku si nemôže dovoliť, a tak si na vrub pripíše nielen poplatky za platbu kreditnou kartou, ale aj 1000 libier za zaplatené ubytovanie.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/John Locher)

Niektorí ľudia v rozhovore s BBC uviedli, že o zrušení letenky neboli vôbec informovaní. Prišli na to až v okamihu, keď si na internete kontrolovali svoj účet. Poukážku na 100 libier všetci zhodne hodnotia ako bezcennú, lebo popri obmedzujúcich podmienkach sú letenky teraz podstatne drahšie než predtým.

Akokoľvek boli ceny leteniek nízke, boli vierohodné. Z oblasti cestovného ruchu sa ozývajú hlasy, že chyba je na strane leteckého prepravcu. Ten by mal preto "urobiť, čo je správne" a nechať cestujúcich letieť za cenu, za ktorú si let rezervovali.

Viac o téme: LetenkaBritish Airways
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu