Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zvrat vo vražde tínedžerky (†14) v Nemecku: FOTO Nové správy o Iračanovi, hrozí mu tvrdší trest

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: TASR/DPA, profimedia.sk)

WIESBADEN - Iračan podozrivý z vraždy 14-ročnej Nemky židovského pôvodu Susanny je pravdepodobne starší, než sa úrady doteraz domnievali. Informovala o tom dnes agentúra DPA s tým, že v čase činu už mal 21 rokov. Mladému mužovi, ktorého médiá identifikovali ako Aliho Bashara, tak hrozí tvrdší postih.

Iračan sa mal priznať k vražde tínedžerky (†14): Toto je dôvod ohavnosti, ktorá otriasla Nemeckom

Doteraz sa uvádzalo, že podozrivý má 20 rokov. Vrchný štátny zástupca v hesenskej metropole Wiesbadene Oliver Kuhn dnes ale povedal, že podľa zatiaľ nepotvrdených informácií irackého generálneho konzulátu vo Frankfurte nad Mohanom je o rok starší. Pre podozrivého by to znamenalo, že nebude môcť byť súdený a odsúdený ako mladistvý.

Zvrat vo vražde tínedžerky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk/AFP)

Iracký utečenec je podozrivý, že vo Wiesbadene na konci mája znásilnil a zavraždil 14-ročné dievča. Po následným úteku do Iraku a dolapení tamojšími úradmi ho v sobotu v sprievode nemeckej polície eskortovali späť do Nemecka, kde sa rovnako ako v Iraku k vražde dievčaťa pochádzajúceho z Mainzu priznal. Podľa DPA však poprel, že by ju znásilnil. Teraz je vo Frankfurte vo vyšetrovacej väzbe.

Zvrat vo vražde tínedžerky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk/AFP)

Podľa zatiaľ len ústne oznámených informácií irackého generálneho konzulátu vo Frankfurte sa podozrivý Iračan narodil v marci 1997, a nie v novembri 1997, ako sa nemecké úrady doteraz domnievali. Ak je to pravda, bude to mať vážne dôsledky pre jeho proces a musí počítať s výrazne tvrdším trestom, povedal frankfurtský prokurátor.

Zvrat vo vražde tínedžerky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Tasr/DPA, Polícia)

Štrnásťročná Susanna F. zmizla 22. mája. V stredu našli policajti jej telo v ťažko prístupnom teréne v okrajovej štvrti Wiesbadenu. Minulý štvrtok polícia oznámila, že sa dievča stalo obeťou sexuálneho a násilného zločinu. Za hlavného podozrivého považuje Bashara, ktorý ako žiadateľ o azyl žil v Nemecku aj s rodinou od roku 2015.

Prípad vyvolal na nemeckej politickej scéne ostrú debatu. Rad politikov varoval pred populizmom a paušálnym obviňovaním migrantov, podľa ďalších kauza vzbudila pochybnosti o práci nemeckých úradov.

Viac o téme: VraždaIračanWiesbadenAli BasharSusanna F.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu