Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

PRÁVE TERAZ Záhadná dráma v nemeckej škole: Policajti ju uzavreli

(Zdroj: topky)

BERLÍN - Nemecká polícia uzatvorila v utorok základnú školu v hlavnom meste Berlín a tiež jej okolie, dôvodom bola možná "nebezpečná situácia". Polícia totiž dostala správy o podozrivých ľuďoch vchádzajúcich do budovy. Informovali o tom tlačové agentúry Reuters a AP s odvolaním sa na políciu.

Žiakov a učiteľov školy v severnej berlínskej časti Gesundbrunnen odviedli policajti z budovy von. Obyvateľov na Twitteri vyzvali, aby sa okoliu vyhýbali, kým polícia prehľadávala areál školy. Policajný hovorca Thomas Neuendorf uviedol pre agentúru Associated Press (AP): "Našťastie, zatiaľ sme nikoho podozrivého nenašli."

Poplach bol zrejme planý

Školáci a pedagógovia zo základnej školy v Berlíne-Gesundbrunnene, ktorú v utorok predpoludním evakuovali po telefonáte upozorňujúcom na podozrivé osoby vchádzajúce do budovy, si môžu podobne ako rodičia zainteresovaných detí vydýchnuť. Pri prehliadke objektu totiž policajti nenašli ani podozrivé osoby, ani podozrivé predmety. Informoval o tom spravodajský portál rbb24 s odvolaním sa na vyjadrenie berlínskej polície na jednej zo sociálnych sietí.

Polícia predtým hermeticky uzavrela okolie vzdelávacieho zariadenia i samotnú školu pre "nebezpečnú situáciu", ktorá súvisela so správami o podozrivých ľuďoch vchádzajúcich do budovy. Súčasne vyzvali občanov, aby sa vyhýbali danej lokalite. V oblasti však dochádzalo k dramatickým scénam, pretože nemálo rodičov sa pokúšalo - neúspešne - dostať k svojim potomkom. Polícia napokon cez megafóny v nemeckom, arabskom i tureckom jazyku apelovala na prítomných, aby sa upokojili.

Po skončení prehliadky objektu, na ktorej sa podieľala asi stovka policajtov vrátane príslušníkov útvaru osobitého určenia, si rodičia mohli postupne vyzdvihnúť školákov, museli sa však predtým podrobiť prehliadke na prítomnosť zbraní. Teraz by vyšetrovatelia chceli vypočuť telefonujúceho, ktorý to polícii oznámil.

 

Viac o téme: ŠkolaPolícia NemeckoBerlín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu