Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pocta pre Putina, mali mu postaviť veľký pamätník: Nakoniec je všetko úplne inak

Socha, ktorá mala patriť Putinovi
Socha, ktorá mala patriť Putinovi (Zdroj: Twitter/Meduza in English)

ČASTOOZERJE - Ruské mesto postavilo na hlavnom námestí veľký pomník súčasnému prezidentovi Vladimirovi Putinovi, pri jeho odhalení sa však ukázalo, že samotná socha prezidenta v ňom nakoniec nefiguruje.

Podľa fotografií, ktoré v stredu zverejnil ruský spravodajský server Meduza, mala byť Putinova socha pôvodne ústrednou časťou pamätníku, na poslednú chvíľu ju však z neho odstránili. Meduza si z rozhodnutia postaviť v meste Častoozerje v Kurganskej oblasti pomník Putinovi ešte za jeho života uťahuje a píše, že Putinov kult zašiel už priďaleko.

Uvedomil si to podľa všetkého aj Alexandrej Iltjakov, poslanec Štátnej dumy z tohto mesta, ktorý bol autorom celého nápadu. V stredu sa ruským médiám pokúsil vysvetliť, prečo z pomníku Putinovi, nazvaného Služba vlasti, nakoniec samotný Putin zmizol. Je to podľa neho preto, lebo mesto sa na poslednú chvíľu zľaklo, aby odhalením pomníku neodštartovalo celoruskú súťaž, v rámci ktorej sa budú jednotlivé mestá predbiehať v tom, kto postaví Putinovi grandióznejší pomník.

Okrem toho si mesto podľa neho uvedomilo, že bude lepšie, ak namiesto Putina bude za rečníckym pultom, ktorý je tiež súčasťou pamätníku, prázdne miesto. Za pult sa tak bude môcť podľa Iltjakova postaviť ktorýkoľvek ruský občan a sľúbiť vernosť vlasti.

Prozaickejšie vysvetlenie ponúka ruský server Znak.com, podľa ktorého odstránenie Putinovej sochy z pamätníku nariadil samotný Kremeľ, ktorý sa obával negatívnych reakcií médií.

Viac o téme: SochaVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu